CHP Kongresi Sonuçlandı

CHP il binasında il başkanı M. Ünsal Karatepe basın toplantısı düzenledi.

Karatepe yaptığı açıklamada ;Cumhuriyet Halk Partisi Elazığda yeni bir yapılanmayla, yeni bir çalışma şekliyle yönetimi devraldı. Tüm arkadaşlarım, ben dahil yeni yönetimiz Elazığa nasıl hizmet verebiliriz, en iyi hizmeti nasıl getirebiliriz bunun çabası içersindeyiz. Bir kan değişikliği oldu. Elazığda ilk defa blok listeden ayrılıp çarşaf liste ile seçimlere girdik. Çarşaf liste seçimlerinde de şu yaşandı ilimizde ilk defa mevcut delegelerimiz ve üyelerimizin çoğunluğu yönetime talip oldu. Bu bizim için mutluluk verici bir gündü, çünkü Cumhuriyet Halk Partisine üye olan, delege olan herkes yönetimde yer almak istedi, bu ne demek; hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyorlardı. Demokratik bir seçim oldu, Anın adamı Bnin adamı olmadan burada yaşanan herkes özgür iradesiyle sandığa giderek oyunu kullandı. Bu sebeple de seçimlerimizin sonucu biraz uzadı. Medyada bir sürü yazılanlar çıktı, iptal oldu başaramadılar diye, ama biz bunu netleştirmek için sesimizi çıkarmadık Show yapmadık burada, çünkü bu parti bizim partimizdir kaybeden yoktur burada. Herkes bu parti için çalışıyor, ben kaybetseydim yine gelip burada duracaktım, diğer arkadaşlarım yine burada duracaklar, Partimizde her hangi bir kırgınlık küslük yoktur bunu söylemek istiyoruz. Herkes birlik ve beraberlik içersinde çalışmaya devam edecektir. Şunu da ayrıca belirtmek istiyorum 2011 yılında yapılan genel seçimlerde aldığımız oyun daha fazlasını önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde alarak, hem belediyede hem de milletvekilliğinde Elazığı söz sahibi yapacağız. Bunun için tüm teşkilatlarımızın ve sorumlu olan herkesin bu işe dört elle sarılması gerekiyor. Bu parti bizim babamızın partisi değil, Cumhuriyetin partisidir. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan herkesi bu partiye davet ediyoruz. Görüş ve amaç bizim için önemli değildir, bizdeki tek amaç şudur Türkiye Cumhuriyetini ilel ebet var etmek, Mustafa Kemal ismini ilel ebet var etmek için ben arkadaşlarımızı birlik ve beraberlik içinde çalışmaya davet ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

CHP il başkanı M. Ünsal Karatepe gazetecilerin kongre sonucunun bu kadar uzamasının nasıl değerlendirildiği sorusuna ise,"Çarşaf liste olduğu için gece 03.30 da bitti. Sonra il seçim kuruluna gitti ve 1 Mayıs ve resmi tatil, ondan sonra itiraz dilekçeleri oldu, bu da demokrasilerde uygun bir şeydir. Arkadaşlarımız itiraz etti, çünkü çarşaf listede şu oldu 41 oyu alan arkadaş yönetime üst kurula girebilirdi, ama 40 oyda kalmıştı. Oy sayımında hata olmuştur diye tekrar sayıldı ondan yoksa her hangi bir sıkıntı yoktu. Biz mazbatamızı almadan gelip burada, biz başkan olduk demenin de bir anlamı yok, biz resmiyeti bekledik farklılığımız oradan olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Nasıl bir il başkanlığı yapacaksınız, Elazığın gündemini takip ederek, sorunlarını kamuoyuyla paylaşacak mısınız? Sorusuna Karatepe," Bizim geriye dönük olarak ne kimseyi karalamak, ne de fikirlerine karşı çıkmak diye bir lüksümüz yok. Biz bu saatten sonra Elazığda ana muhalefetin nasıl yapılacağı için çalışmalarda bulunacağız. Benim geçmişle işim yok, geçmiş çok iyi şeylerde yapmıştır, çok kötü şeylerde yapmış olabilir o beni ilgilendirmiyor. Benim amacım burada Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanı olmak yeni bir yönetim oluşturmak, yeni bir yönetimle nasıl ileriye gidebilirim. Ben bu işi mantıklı götürmek istiyorum, kimsenin kalbini kırmadan götürmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin potansiyel bir oyu vardır, bizim amacımız bu potansiyelin dışına çıkmam, kararsız seçmen var Türkiyede ve ilimizde bu kararsız seçmeni nasıl yanımıza alabiliriz, ona bakacağız. Son günlerde çıktığım televizyon programlarında sıkça sorulan soruların başında siz Elazığın sorunlarını gündeme getirmiyorsunuz diye, bende diyorum ki eskiyi biz bir kenara bıraktık. Bu saatten sonra bana soru sorun, çıkacağım her türlü sorunu söyleyeceğim. Kendi iç meselemizi de medyaya ya yansıtacağım, sağda soldaki insanlara bırakmayacağım o işi. Kim yanlış yapmış buradan ben söyleyeceğim. Elazığ`ın ne sorunu olursa olsun ilk önce biz dile getireceğiz buradan. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: