CHP Konya Milletvekili Kart, Ayçiçeği Üreticileriyle Bir Araya Geldi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil beldesinde ayçiçeği üreticileriyle bir araya geldi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil beldesinde ayçiçeği üreticileriyle bir araya geldi. Kart, açıklanan ayçiçeği alım fiyatının yetersiz olduğu gerekçesiyle perşembe günü, Altınekin ilçesinde ve İsmil beldesinde üreticilerin yaptığı protesto eylemlerinin ardından, İsmil beldesinde çiftçilerle buluştu. Belde meydanındaki kahvehane önünde üreticilerin sorunlarının dinleyen Kart, ayçiçeği üreten çiftçinin eyleminde haklı olduğunu söyledi. Çiftçilerin emeğine, ekmeğine sahip çıktığını belirten Kart, şunları kaydetti: "Vurmadan, kırmadan ama haykırarak, haklı olmanın gururuyla sesinizi Türkiye'ye duyurdunuz. Sizden beklediğimiz de buydu. Sizlerle Konya milletvekili olarak gurur duyuyorum. Söylemek istediğimiz buydu. Ölü toprağını üzerinizden attınız. Sadece ayçiçeği konusunda değil Türkiye'de buğday, arpa, pancar, pamuk üzerinde de yıllardır oyun oynanıyor. Birileri yıllardır sizin emeğinize göz koydu, sizin ekmeğinize göz dikiyordu. Nihayet 'hayır' dediniz, 'yeter' dediniz. Sen emeğiyle üreten çiftçine sahip çıkacağına 3-5 tane tüccara sahip çıkıyorsun. İktidar olarak onların ithalat yoluyla hazineden beslenmelerine, oradan haksız kazanç sağlamasına imkan veriyorsun. Türkiye'de büyük oyun oynanıyor, bu oyunu görün."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: