CHP kurultayından notlar

CHP 'nin 33. Olağan Kurultayı'na "Başbakan Kemal" ve "Umudumuz Kılıçdaroğlu" sloganları damgasını vurdu.

ANKARA (ANKA) -Kurultay'ın yapıldığı Atatürk Spor Salonu sade bir şekilde düzenlenirken salonda kırmızı ve beyaz renklerin hakimiyeti vardı. Kurultay salonunda 3 adet sinevizyon ekrandan salondaki görüntüler yayımlandı. Kürsünün üzerinde Türk Bayrağı, Atatürk posteri, CHP bayrağı ve Deniz Baykal'ın fotoğrafı yer aldı. Kürsünün karşısına düşen cephede ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki dev fotoğrafı ile "CHP Türkiye'nin tek zaptedilemeyen kalesidir" pankartı yer aldı. Salonun bir diğer tarafında ise 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün fotoğrafı ile "Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadırlar" sözü yer aldı. Salonda ayrıca "İnanıyoruz, güveniyoruz, seviyoruz Kemal Kılıçdaroğlu", "Kasımpaşa out, Kağıthane in", "Önder'imiz Kemal, hedefimiz iktidar", "Türkiye Başbakanını seçiyor", "Halkın umudu Kemal Kılıçdaroğlu" pankartları yer aldı. CHP'liler sık sık "Başbakan Kemal", "Türkiye'nin umudu Kılıçdaroğlu", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attılar.

Reklam
Reklam

-CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, delegelerin genel başkan adayı göstermek için imza vermelerinin ardından delelgeleri dolaşarak tokalaştı. Kılıçdaroğlu, kurultaya katılan DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'le de tokalaşarak bir süre yanında oturdu ve sohbet etti.

-CHP tişörtleri giyen gençler kolkola girerek salonda kordon oluşturdular.

-ANONSLAR YİNE SEVİGEN'DEN-

-CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kurultaylarda ve gezilerde yalnız bırakmayan ve anonsları belirleyen İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu'nu da yalnız bırakmadı. CHP kurultayında anonsları yine Sevigen yaptı. Sevigen, Kılıçdaroğlu salona girerken "Hoşgeldin halkın adayı, hoşgeldin sakin güç" diye anons ederken Genel Sekreter Önder Sav için de "Hoşgeldin örgütlerden ayrılmayan Genel Sekreter" ifadesini kullandı.

-Salonda Edip Akbayram, Kazım Koyuncu, Sabahat Akkiraz'ın eserleriyle birlikte ağırlıklı olarak halk müziği eserleri çalındı. Kılıçdaroğlu salona gelmeden önce Edip Akbayram'ın şarkıları ile Ayten Alpman'ın "Bir başkadır benim memleketim" şarkıları çalındı. Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında ise 10. Yıl Marşı çalındı. Sanatçılar Arif Sağ, ve Yavuz Bingöl de CHP kurultayına katılan isimler arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

-RAHŞAN ECEVİT VE GENÇ'E YOĞUN İLGİ-

-CHP kurultayının toplandığı Atatürk Spor Salonu'nda yer yer izdiham yaşandı. Milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile gazeteciler haricinden sahaya giriş yapılmayacağının duyurulmasına karşın delegelerin ve diğer CHP'lilerin tribünlere değil sahaya girmesi yoğun izdihama neden oldu. İzdiham nedeniyle gazetecilerin çalıştığı bazı masalar kırılırken bazı gazeteciler yer yer ezilme tehlikesi yaşadı.

-DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit de CHP'lilerden büyük ilgi gördü. Salona gelen Ecevit'i CHP'liler yoğun alkışlarla karşıladı.

-Kurultay'da en çok alkış alan isim Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç oldu.

-Kurultayın en genç delegesi Ankara Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç bu kurultayın iktidara yürüyüş kurultayı olduğunu söyledi.

-KRAVATSIZ KATILDI-

-Salonda Kılıçdaroğlu için uyarlanan "Geliyor Kılıçdar, Kılıçdaroğlu geliyor. Hem temiz hem de dürüst bir insanoğlu" şarkısı sık sık çalındı.

-Kılıçdaroğlu konuşmasından sonra elini göğsüne koyarak selamladı.

Reklam
Reklam

-Kılıçdaroğlu'nun kravatsız olması dikkat çekti.

-Tek aday olarak girdiği Kurultay'da Kılıçdaroğlu, Kurultay konuşmasından çok seçim konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu seçim meydanında konuşurcasına partililere vaatlerde bulundu. Kılıçdaroğlu emekliden işçiye esnaftan toplumun diğer kesimlerine kadar pek çok kesime önemli mesajlar verdi.

-Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının kısa olması bekleniyordu. Ancak metne bağlı olmadan konuşan Kılıçdaroğlu 1 saat 15 dakika kürsüde kaldı.

-Bütünleşme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu'nun eleştiri oklarının hedefinde AKP vardı. Kılıçdaroğlu Başbakan için sık sık "Recep Bey" ifadesini kullandı.

-Kılıçdaroğlu, salonda protokolde kendisine ayrılan bölüm yerine delegelerin arasında yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun yanından Önder Sav, Gürsel Tekin, Hakkı Süha Okay gibi isimler ise ayrılmadı.