CHP Lideri Baykal'dan "yeni kabine" yorumu

DÜZCE (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Yerel seçimden sonra hükümetin yarısı gitti, önümüzdeki genel seçimden sonra tamamı gidecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Akçakoca'da ilk olarak 29 Mart yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkan adayı olan ve seçimlerden zaferle çıkan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genel Başkan Baykal, "Sosyal demokrat belediyeleri büyük bir gururla ziyaret ediyoruz. Hiç bir belediyemizin başarısı tesadüf değildir. Akçakoca Belediye Başkanımız da 2004 yılından beri çalışmalarına devam ediyor. 4 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak yaklaşık 20 yıldır kazanılmayan Akçakoca'ya CHP'li bir belediye başkanı geldi. Akçakoca'nın bundan sonraki dönemi oldukça renkli ve hizmetle geçecek. Akçakoca İlçe Başkanı, vatandaşlar, bayanlar ve gençler seçim döneminde oldukça sıkı çalıştı. Bu başarı dediğim gibi tesadüf değil, 4 yıllık bir çalışmanın sonucudur. Yerel seçimlerde alınan başarı genel seçimlerde de sürecek" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Fikret Albayrak, 2004 yılında seçimleri kaybetmenin ardından seçim kaybeden bir parti anlayışı ile değil, 'bundan sonraki seçimlere nasıl hazırlanırız' düşüncesi ile dolu bir parti olarak ilçe teşkilatında önemli değişiklikler yaptıklarını belirterek, "Bununla birlikte 5 yıl hiç durmadık. Ev ev, mahalle mahalle gezerek destek aradık. Önce halka hizmet yapacağımıza söz verip ikna ettik. Bundan sonraki süreçte bu sözlerimizi tek tek yerine getirip hem partimizi hem kendimizi mahcup
etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Albayrak, Genel Başkan Baykal'a çeşitli hediyeler verdi.

Ardından belediye önünde bekleyen vatandaşlara seslenen Baykal, "Ben Akçakoca'yı çok severim. Akçakoca halkına içten, candan, gönülden teşekkür ederim Fikret Albayrak'ı belediye başkanı yaptığı için. Bize verdiğiniz destek en büyük onurdur, şereftir" dedi.

Fikret Albayrak'ın örnek bir belediye başkanı olacağına inandığını vurgulayan Baykal, "Dürüst bir insan, ahlaklı, halka saygılı, halka değer veren bir insan. Akçakoca çok özel bir kent. Ortaya çıkarılmayı, keşfedilmeyi, değerinin anlaşılmasını sabırla bekleyen bir kenttir Akçakoca" diye konuştu.
Yerel seçimlerden CHP'nin başarıyla çıktığını anlatan Baykal, "Yerel seçimlerden sonra hükümetini yarısı gitti, önümüzdeki genel seçimlerden sonra tamamı gidecek. Türkiye'de çok yanlışlıklar, haksızlıklar yapılıyor. Hukuku, adaleti, yargıyı kullanarak yanlışlıklar yapılıyor. Türkiye'nin artık bu iktidardan kurtulma zamanı gelmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından halkı selamlayan Genel Başkan Baykal, Ankara'ya hareket etmek üzere Akçakoca'dan ayrıldı.