Chp Lideri Kılıçdaroğlu Antalya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Barış ve huzur dolu bir ülkeye büyük bir özlem duyuyoruz”...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Barış ve huzur dolu bir ülkeye büyük bir özlem duyuyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konseptiyle Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Antalya Varlık Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleman Evcilmen, açılışta yaptığı konuşmada, 10’uncu kapalı pazarı hizmetine açtıklarını belirterek, sosyal belediyecilik anlayışının Muratpaşa Belediyesi ile geliştiğini söyledi. Projeleri öz kaynakları kullanarak hayat geçirdiklerini ifade eden Evcilmen, “Borcumuz yok alacağımız çok. Bunları ifade etmek belediyecilikte zordur. Bizim bütçe fazlamız var. Önümüzde bir yıl var. Devasa projeleri vatandaşın hizmetine sunacağız. Biz rant sağlamıyoruz, sağlamayacağız. Biz hizmet üretiyoruz, muhalefette bunu kabul etmiş” dedi. Nabzın pazarlarda attığını dile getiren Evcilmen, ”Belediye sınırlarımızda haftada 25 pazar kuruluyor. Katlı pazar, kapalı pazarlarımız var. 11’inci pazarımız Zeytinköy'de başladı. Muratpaşa'daki pazar sorunu da bir yıl içinde çözülecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Hayatında pazara gitmeyen yoktur. Alışveriş yapmanın ayrı bir tadı vardır. Esnafla sohbet edersiniz. Konuşursunuz. Esnaf ta temiz bir mekan ister. Bu bağlamda Başkan Evcilmen’i bu pazar yeri için yürekten kutluyorum” dedi.

ATATÜRK’TEN ÖRNEKLER VERDİ

Konuşmasında, “Barış ve huzur dolu bir ülkeye büyük bir özlem duyuyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi yurttaşlarda bir kaygı var. Ne olacak bu ülkenin hali? Savaş mı çıkacak? Çocuklarımız askere mi gidecek? Şehitler mi olacak? Savaş Mustafa Kemal'in dediği gibi ‘Zorunlu olmadıkça bir cinayettir’ " dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ten örnekler veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

”Bir, Mustafa Kemal emperyalistlere karşı milleti arkasına alarak bağımsızlığı kazandı. İki yoksulluğa karşı mücadele etti. Üç Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde sıtmaya karşı sağlıklı bir toplum, huzurlu bir toplum için onunla da savaştı. Dört 1921 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu’nu kurdu. Yani yoksullukla savaş etti. Onun arkasında çocuklarımıza güzel ülke sağlamak için mücadelesini verdi. Ekonomide geriydik. Onun da mücadelesini, savaşını verdi. Ekonomi anlamında da mücadele verdik.Mustafa Kemal ne diyor, ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa ülke bağımsız olamaz’. 1930 yılında Merkez Bankası kuruldu. Merkez Bankası’nın bastığı paraları babalarımız eline aldı. 1925 yılında Kayseri'de uçak fabrikası kuruldu. 1934 yılında kalkan ilk uçak Ankara'ya indi. Yolsuzluğa karşı da mücadele ettiler. Ve şunu eklediler, ‘yurtta da sulhta da barış' istiyoruz dediler. Mustafa Kemal özgürlük ve demokrasi diyordu. İnsanlar düşüncelerini özgür dile getirebilmesi Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece ve sadece gençlere verdi. Yaşı ne olursa olsun Gençliğe Hitabe'yi zihni genç her yurttaşımın, her hafta okumasını isterim."

Reklam
Reklam

"DÖNÜP BAKSANA SENİN ÜLKENDE DEMOKRASİ VAR MI?"

Cumhuriyet'in ilk yıllarında hiç kimseden borç alınmadan Anadolu'nun her tarafına yatırım yapıldığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Üniversiteler, bakanlıklar, enstitüler kurdular. Hiç kimseye yalvarmadılar, kimsenin önünde diz çökmediler. Gelinen noktaya bakalım, Suriye ile Irak'la, İran'la en son da Rusya ile kapıştık. Niçin? Hangi gerekçe ile? Savaş bizim neyimize? Tarihimize aktığımızda Balkanlar'da, Yemen'de, Kafkaslar'da, Libya'da ağır bedeller ödedik. Hala ders olmadı. Bizim yönümüz hiçbir zaman Ortadoğu olmamıştır. Çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmak temel hedefimizi olmuştur. Çağdaş uygarlığa eğitimle, bilimle, kültürle, sanatla ulaşılır. Çağdaş uygarlık budur. Bunları yaparsak bilgi toplumu olur, çağdaşlığı yakalarız. Bu ülkenin de Orta Doğu'nun da, dünyanın da buna ihtiyacı vardır. Biz kendi coğrafyamızda barış içinde yaşamak için çaba sarf edeceğiz. Bir ülkenin içişlerine karışmak, 'Neymiş Suriye'de demokrasi yokmuş'. Dönüp baksana senin ülkende demokrasi var mı? Üniversite öğrencileri hapiste. Neymiş parasız eğitim isteyen çocuklar hangi ülkede hapse atılır, gazeteciler milletvekilleri hapiste. Mahkum olmadan bir milletvekili hapse atılır mı? Yargı bağımsızlığı yok. Kendi ülkende demokrasi yok. Suriye'de demokrasi yok diye aslan kesilirsin. Biz, her ülkeye demokrasi gelsin, her ülkede eşitlik isteriz, kadınların daha fazla siyasete girmesini isteriz, ama bunun bedeli hapse girerek olmamalı. Bunun bedeli başka bir ülkeye müdahale ederek olmamalı” dedi.

Reklam
Reklam

"İNSANLAR SABAH HUZUR İÇİNDE KALKMALI"

Türkiye'nin yeni bir iklime, yeni bir barışa, huzura ihtiyacı olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ”Sabah insanlar insanlar huzur içinde kalkmalılar. Yarın ne olacak diye kaygı duymamalılar. Barış, huzur ve insanlıktan yana bir politika izliyoruz. Bizim sözümüz halkın sözüdür" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, belediyelerine yapılan eleştirilerle ilgili olarak ise şunları söyledi:

”Şu algıyı yaratmaya çalışıyorlar. CHP belediyeler çalışmıyor. AKP'li belediyeler çalışıyorlar. Malı yürütmek için olağanüstü çaba harcadıklarını hepiniz biliyorsunuz. Onlar ceplerine, bizim başkanlarımız ise kentleri için, halkları için sizin için çalışıyorlar. O hesabı yeri gelince soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hesap sormak bizim görevimizdir. Antalya Türkiye'nin en güzel kentlerinden birisidir. Bütün dünyanın ibretle baktığı bir kent. O nedenle Antalya gözümüz gibi bakacağız.Onlar iktidarın baskısı altında, savcı, müfettiş, polis, İçişleri Bakanlığı bir taraftan hangi taraftan gelirlerse gelsinler bizim belediye başkanlarımız halka hizmet etme yolundan alıkoyamazsınız.”

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu ve protokol pazarın açılış kurdelesini kesti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra pazar yerindeki esnafı ziyaret etti, kendisine verilen çiçeği kabul etti.

Açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yımaz Büyükerşen, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Kılıçdaroğlu ardından Konyaltı 3. Uluslararası Konyaltı Kitap Fuarı'na geçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: