Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Gata'da Tedavi Gören Askerleri Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli iradenin tescil ettiği yere bu Başbakan gelecek. Hesabını verecek"...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli iradenin tescil ettiği yere bu Başbakan gelecek. Hesabını verecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, GATA'da tedavi gören yaralı askerleri ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularının cevapladı. Kılıçdaroğlu, Suriye'deki olaylarla ilgili bir sorusu üzerine, "Suriye konusunda acaba çıkarı olan ülke yada ülkeler kimlerdir. Türkiye'nin bu politikalardan bir çıkarı var mı yok mu? Çıkarı varsa çıkıp söylesin, 'bizim şu çıkarımız var' diye. Mübarek Ramazan ayındayız, Suriye'de kan gövdeyi götürüyor. İnsanlar birbirini boğazlıyor. Bunların eline silah veren kim. O silahla Türkiye üzerinden mi gidiyor. Eğer böyle bir tablo varsa yazık günah değil mi? Ulusal kurtuluş savaşını vermiş bir ülkenin evlatları olarak nasıl olur da bir ülkenin içişlerine müdahale edebiliriz. Orada Müslümanların birbirilerini boğazlaması için Ramazan ayında onların eline silah tutuşturabiliriz. Bunu soracağız. Sayın Başbakan parlamentoya niye gelmiyor biliyor musunuz? Sayın Başbakanın gelmemesinin nedeni şu; ne söyleyecek parlamentoda ne söyleyecek, hesabını veremeyeceğini o da biliyor. İzlenen politikaların Türkiye'yi çıkmaza soktuğunu o da biliyor. Bildiği için ki parlamentodan kaçıyor. O kaçsın biz kovalayacağız. Milli iradenin tecilli ettiği yere bu başbakan gelecek. Hesabını verecek. Eğer vermekten korkuyorsa o koltukta oturmamalı, Başbakanlık makamı millete hesap verme makamıdır. Başbakanlık makamı Türkiye'de milletin huzur içinde yaşamasını sağlama makamıdır. Başbakanlık makamı toplumu gerginleştiren makam değildir. Başbakanlık makamının hakkını vermeli, insanları bölmemeli, insanları ayrıştırmamalı, bu ülkede herkesi kucaklamalı Başbakanlık makamı. Söylediği sözler yenilir yutulur değil, kullandığı ifadeler yenilir yutulur değil. Toplumu ayrıştırıyor, toplumu bölüyor. Böyle bir anlayış olabilir mi, doğru değil arkadaşlar" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

CHP'lilerin dinlenildiği yönündeki iddialara ise Kılıçdaroğlu, "Biz dinlemenin yapıldığını, talimatını siyasi otorite tarafından verildiğini gayet iyi biliyoruz. Ne söyleyecekler, 'resmen biz dinliyoruz mi' diyecekler. Diyemezler bunu, Çünkü yaptıkları iş yasadışı. Bir insanın telefonunu dinlemek ayıptır. Bir insanının telefonunu dinlemek aşağılık bir iştir. Eğer mahkemeden karar alıp telefonlarımızı dinliyorlarsa söyleyecek hiç bir şeyim yok" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin "yasal bir başvurunuz olacak mı?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Hiçbir yasal başvurum olmayacak. Şunu söyledim, belki insan olmalarından dolayı nedamet duyarlarda 'Ya ayıptır yaptığımız şey' derler o noktaya gelirler diye düşünüyorum" diye cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz