Chp Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat süreci ile ilgili...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat süreci ile ilgili eleştirilerine, "Bunlar çocukça şeyler. Biz neyle uğraşıyoruz Başbakan neyle uğraşıyor. Sen koskoca ülkenin başbakanısın. İlkokul mezunu bir öğrenci değilsin" cevabını verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Değişen Mevsimler: Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük için Yürüyüşü" toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konferansın özgürlük, demokrasi ve eşitlik teması ile gerçekleştirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, Arap dünyasının özgürlük mücadelesini desteklediklerini söyledi. Toplantıda değişik görüşlerin tartışıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman uzlaşılamaz denilen kişilerin kutupların burada uzlaştıklarını, birbirlerini dinlediklerini görüyoruz.

Reklam
Reklam

Demokrasinin bütün insanlığa neler kattığını burada çok daha iyi gördük. Demokrasiyi güçlendirmek, özgürlükleri güçlendirmek bizim çabalarımızdan birisiydi. Arap coğrafyasındaki söylemleri hem batı basınından aldık bugüne kadar. Bugün burada doğrudan doğruya Arapların kendi seslerinden kendi düşüncelerini dinledik. Beraber olduk. Beraber olmaktan da mutluluk duyduk" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat ile ilgili CHP'ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bunlar çocukça şeyler. Biz neyle uğraşıyoruz, başbakan neyle uğraşıyor. Allah akıl fikir versin, başka uğraşacak bir şey yok mu? Gerçekten üzülüyorum. Bütün Arap ülkelerinden çok önemli isimleri çağırmışız buraya. Gelmişler burada Arap dünyasını, Arap baharını, demokrasiyi, özgürlüğü tartışıyorlar. Sayın Başbakan, '12 Eylül'de şunu yaptı, 28 Şubat'ta bu oldu' diyor. Bunlar çocukça şeyler. Bunları bırakmak lazım. Sayın başbakana hatırlatmak isterim. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanısın.

Reklam
Reklam

İlkokul mezunu bir öğrenci değilsin. Daha tepeden, daha ciddi bakmalısın. O zaman bırak başbakanlığı git mahalleye bak bakalım millet ne konuşuyor dinlersin o zaman. Ben bunları söylemek istemiyorum ama bir başbakan bunları söylerse benim farklı şeyler söylemem mümkün. Ben dedikodu üretmek istemem. Ben bir şey iddia edersem kapı gibi çıkarır belgesini ortaya koyarım ondan sonra beklerim."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: