Chp Malatya İl Başkanı Enver Kiraz:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Hizipçilik yerine partimizi iktidara taşımak için...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Hizipçilik yerine partimizi iktidara taşımak için mücadele etmeliyiz" dedi.

Parti binasında yaptığı basın açıklamasında, partilerinden ihraç edilenlerin basın açıklamasına cevap veren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Son dönemlerde partimize, il örgütümüze ve milletvekilimize yönelik karalama kampanyalarına karşı kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bu basın açıklamasını yapmayı uygun gördük. Yalan-yanlış cümlelerle, bilgi kirliliğine sebep olanların yaptıkları işlerin başarısızlığa ulaşacağını belirtmek istiyorum. İl örgütümüz 17 Nisan’da gerçekleştirilen kongrede seçimle işbaşına gelmiştir. Delegelerin takdiri ile seçilen il örgütümüz, kongre öncesi bütün tartışmaları bir kenara bırakarak tamamen dışa dönük, Türkiye’nin ve Malatya’nın sorunlarını ele alan bir çalışma yürütmektedir. 17 Nisan’dan günümüze kadar çok farklı alanlarda ele alınan konular basında geniş yer bulmuştur. Seçilen il yönetiminin bu 5 aylık süre içerisinde görevden almış olduğu bir tek örgüt ve kişi bulunmamaktadır. Sadece il disiplin kurulu tarafından ihraç edilen bir tek üyemiz söz konusudur" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"İddia edildiği gibi, Dilek belde teşkilatımızın görevden alındığı söylemi yalandır. Dilek belde örgütünün merkez ilçe tarafından tüzükteki gerekçeleri açıklanarak yönetiminin düştüğü tespit edilmiş, belde başkanına bu tespit bildirilmiştir. Belde örgütünün düşme nedeni, belde kongresini yapmaması ve belde başkanının farklı kademelere aday olması nedeniyle başkanlık görevinin düşmesidir. Tüzüğümüze göre, Gençlik Kolları Başkanının İl Yönetimi tarafından görevden alınması mümkün değildir. Bu iddia da koca bir yalandır. Gençlik Kolları Başkanımız Genel Merkez tarafından gelen genelgelere ve talimatlara uymadığı, en son Genel Merkez tarafından Mersin ilinde düzenlenen ve bütün masrafları Genel Merkez tarafından karşılanan gençlik kampına katılacağını beyan edip, mazeretsiz olarak katılmadığı gerekçesiyle Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından görevden alınmıştır" diyen Kiraz, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin de en çalışkan milletvekili olan, Genel Başkanımız tarafından 'Türkiye’yi sallıyor' denilerek çalışkanlığı onaylanan Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya saldırmayı da alışkanlık haline getirenler, başarıyı kıskandıklarını göstermektedirler. Maalesef eski alışkanlıklarını terk etmeyen, yeni CHP’ye ayak uyduramayan, tek bildikleri hizipçilik olan, kendisini Demokratik Güç Birliği olarak tanımlayan, baktığımızda ne güçten ne de birlikten bahsedeceğimiz birkaç kişi ısrarla gündemde kalabilmek, basına çıkabilmek için partiye zarar vermek de dahil açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Partililerimizin hiçbir şekilde itibar etmediği bu tür davranışlara bizler de müsaade etmeyeceğiz. Kendini demokrat olarak gösteren bu kişiler, Türkiye’deki antidemokratik uygulamalarda il örgütümüzün ortaya koyduğu mücadelede neredeler? 4+4+4 yasa protestosunda neredeler? Harçların kaldırılması için düzenlenen imza kampanyasında imzaları nerede? Partimizin kuruluş yıldönümünde neredeler? CHP’yi küçültmek isteyenlerin inadına partimizi büyüteceğiz. Kapılarımızı siyaset yapmak isteyen herkese sonuna kadar açmaya devam ediyoruz. Birileri rahatsız olsa da partimizi iktidara taşıyacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: