Chp Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Başbakan, İnönü ile ilgili sarf ettiğiniz sözler...

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Başbakan, İnönü ile ilgili sarf ettiğiniz sözler talihsizliktir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili sözlerini eleştiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu tutumunuzun ne size ne de Türkiye’ye bir faydası olmayacaktır. Bu anlayışınızdan vazgeçiniz. Sayın Başbakan, Malatya’mız için büyük önem taşıyan Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir yeri olan İsmet İnönü ile ilgili yine iç sızlatan açıklamalarda bulunmuştur. “Türkiye’de 1946’ya kadar sandık yoktu. Türkiye, Führer değil de Milli Şef olarak bilinen birisi tarafından yönetiliyordu” cümleleri hiç tarih bilmeyen bir kişinin cümleleri olarak değerlendirilebilir. Ancak bu cümlelerin, bu ülkenin Başbakanı tarafından söylenmesi büyük bir talihsizliktir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ağbaba, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnönü, Cumhuriyetin demokratikleşmesi ve daha özgür bir toplum için olmazsa olmaz çok partili sistemin mimarıdır. İşte o mimarı, her fırsatta vicdansızca eleştiren ve hakaret eden biri bugün Başbakan olabiliyorsa, bu toprakları özgürleştirenlere, demokratik bir Cumhuriyet kurmak için yola çıkanlara minnettar olmalıyız.

Özgür ve demokratik bir cumhuriyetin kurulması adına mücadele eden bu ülkenin ortak değerlerine “İki Ayyaş” diye saldıranlar, bu ülkenin ortak tarihini reddetmekte ve hatta hakaret etmekten geri durmamaktadırlar.

Bir Malatyalı ve bir Malatya Milletvekili olarak Sayın Başbakana sesleniyorum. Her köşeye sıkıştığınızda, her eleştirildiğinizde ertesi gün İnönü’ye saldırmanız, sözler sarf etmeniz Malatyalıları derinden yaralamaktadır. Bu tutumunuzun ne size ne de Türkiye’ye bir faydası olmayacaktır. Bu anlayışınızdan vazgeçiniz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz