Chp Manisa Milletvekili Hasan Ören’den Bakanlara Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, Salihli’nin Hacıbektaşlı Köyü alanında yapılması planlanan ancak...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, Salihli’nin Hacıbektaşlı Köyü alanında yapılması planlanan ancak arazi sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödenmediği için inşaatına başlanamayan Anadolu Lisesi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Ören, önergesinde, kamulaştırma işlemleri tamamlanmadığı için okul inşaatına başlanamadığını vurgulayarak, "Salihli Belediyesi şehir planında Hacıbektaşlı köyü 3515 ada, 1 parselde bulunan 19.641 m2 taşınmaz Anadolu Lisesi yapılmak üzere okul yeri olarak ayrılmış ve kamulaştırılmasına karar verilmiştir. Taşınmaz üzerinde hisse sahibi olan Salihlili vatandaşlar okul yapımı için duyarlılık göstermişler ve Kamulaştırma Kanunu uyarınca kurulan uzlaşma komisyonunda uzlaşma sağlanmıştır. Bakanlığınız ile uzlaşan hissedar sayısı 102 kişidir. Bu vatandaşlar arsalarını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bedeli karşılığında vermeyi ve tapu devrini yapmayı kabul etmişlerdir. Uzlaşma Komisyonu tutanağında arsa sahiplerinin tapu devrinden itibaren 30 iş günü içinde parasının ödeneceği hüküm altına alınmıştır. Ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen vatandaşlar kamulaştırma bedellerini alamamışlardır. Yaptıkları tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Ören, Bakan Dinçer’e şu soruları yöneltti: "Salihli Belediyesi şehir planında Hacıbektaşlı köyü 3515 ada, 1 parselde 19.641 m2 taşınmaz Anadolu Lisesi yapılmak üzere okul yeri kamulaştırma bedeli 30 gün içinde ödenmesi gerekirken, hak sahiplerine paraları bir yıldır neden ödenmemiştir? Arsanın sahiplerine kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecektir? Okul inşaatına başlanması ve bitirilmesi için öngörülen programınız nedir?”sorularını yöneltirken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ise “Anadolu Lisesi yapılmak üzere okul yeri olarak kamulaştırılan Salihli Belediyesi şehir planında Hacıbektaşlı köyü 3515 ada, 1 parselde 19.641 m2 taşınmazın kamulaştırma bedelinin ödenmesi için Milli Eğitim Bakanlığının istediği ödenek neden verilmemektedir? Salihli’ye yeni bir Anadolu Lisesi yapılması için kamulaştırılan arsanın bedelinin ödenmesi için istenen ödenek ne zaman gönderilecektir?"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: