Chp Manisa Milletvekili Öz, Tcdd Genel Müdürü İle Görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı ikinci kez...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı ikinci kez ziyaret etti. Öz, görüşmede, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı’nın Salihli kısmı hakkında Genel Müdür Süleyman Karaman’dan bilgi aldı.

Karaman görüşmede, Ankara, Afyon-İzmir Hızlı Tren Hattının Afyon-Salihli ile Salihli-İzmir arası proje ihalesinin açıldığını, fakat ihaleye itiraz edildiği için hukuki sürecin sonuçlanmasını beklediklerini kaydederek, ilerleyen günlerde itiraz sürecinin sonuçlandırılarak, ihaleyi alan firmanın belirleneceğini ve en kısa sürede çalışmalara başlanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

CHP Milletvekili Öz, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın verdiği bilgi üzerine, Salihli’nin kent planlamasını yakından etkileyecek Hızlı Tren Hattı Proje ve ihalesinin bölge yapısı incelenerek yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Öz, ihale yetkilisi teknik ekibin ve firmanın proje çalışmasından önce bölgeyi mutlaka yerinde ziyaret etmesini önerdi. Özellikle Salihli Hattı’nda, şehir içinden geçen mevcut hattın Kurudere, Avar, Acısu Caddelerini kestiğini, bu hatların şehrin belkemiği olduğunu vurgulayan Öz, “Şayet mevcut hat kullanılırsa kent ortadan ikiye bölünecek, alt ve üst Salihli haline gelecektir. Kentin üstündeki Hükümet, Adliye, Emniyet binaları; altında ise Belediye, Vergi Dairesi, Tapu Dairesi gibi kurum ve kuruluşlarla bağlantılar bile kapanaca” dedi.

Sakine Öz, bu sakıncaların önüne geçebilmek için, projeyi yürütecek teknik ekibin Hızlı Tren Hattı’nın Salihli’den geçecek bölgeyi yerinde görerek sağlıklı bir plan yapabileceklerini söyleyerek, çalışmaya katılacakları Salihli’ye davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz