Chp Manisa Milletvekili Sakine Öz

TBMM’de yasama döneminin sona ermesiyle Manisa’ya dönen CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli’de Orhaniye Caddesi...

TBMM’de yasama döneminin sona ermesiyle Manisa’ya dönen CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli’de Orhaniye Caddesi üzerinde işyerleri bulunan esnafı ziyaret etti. Öz, “Çiftçiyi, esnafı yok sayan AKP hükümeti onların dertlerini de görmezlikten geliyor” dedi.

Sakine Öz, ilk olarak bu yıl mezun olup geçtiğimiz haftalarda muayenehanesini açan veteriner hekim Emin Aker’in işyerini ziyaret etti. Aker’e hayırlı olsun dileğinde bulunan Sakine Öz, genç veteriner hekimden başta Salihli hayvancılığı olmak üzere ülke hayvancılığına katkıda bulunacak hizmetler yapmasını istedi. Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, uygulanan yanlış politikalar sonunda hayvan sayısının azaldığına işaret ederken, bu nedenle Türkiye’nin yurt dışından canlı hayvan, et ve et ürünleri ithal etmek durumunda kaldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Hayvancılığı geliştirmek için öncelikle hayvan sayısının arttırılması gerektiğinin altını çizen Öz, bunun için de genç hayvan kesiminin önlenmesi gerektiğini söyledi. Sakine Öz, hayvan yemi ve yem bitkisi üretiminin desteklenmesinin yanında süt bazında desteğin de hayvan sayısının artırılmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Daha sonra ziyaretlerini sürdüren Sakine Öz, cadde üzerinde bulunan tarım ilaçları bayilerini ziyaret etti. Öz, bu sırada ilaç almak için bu bayie gelen çiftçilerin sorunlarını dinledi. İlaç bayilerinden , tarımda ilaç ve gübre fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20-30 civarında artış olduğunu aktardı. Sakine Öz, burada yaptığı konuşmada da CHP olarak çiftçilere çok önem verdiklerini, parti bünyesinde oluşturdukları komisyonlarda ülke tarımının gelişmesine yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Öz, “Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin arkasındayız. İktidara geldiğimizde tarımı ve çiftçiyi destekleyeceğiz” dedi. Salihli başta olmak üzere bazı bölgelerde yağan dolunun bu yıl üreticilere önemli zararlar verdiğini vurgulayan Sakine Öz, “Doludan etkilenen çiftçilerimizi yerinde ziyaret ettim. Sorunlarını TBMM kürsüsünden ve basın aracılığı ile ilgililere ilettim. Ancak esnafı, çiftçiyi yok sayan AKP hükümeti bu dertleri de görmezlikten geliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: