CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar'a Hoşgörü Plaketi

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Hoşgörü Derneği (MEKADİM) tarafından CHP İl Başkanı Faruk Akar'a hoşgörü plaketi...

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Hoşgörü Derneği (MEKADİM) tarafından CHP İl Başkanı Faruk Akar'a hoşgörü plaketi verildi.

Hoşgörü plaketini vermek üzere MEKADİM Başkanı Sebahattin Batmaz, CHP İl Başkanı Akar’ı parti binasında ziyaret etti.

Osmanlı İmparatorluğu’nun bütün kültürleri ve dinleri bağrında yaşattığını aktaran Batmaz, "Son günlerde memleketimizde bazı kültür, din, dil, ırk ayrımı güdülmeye çalışılıyor. Özellikle de dış güçler tarafından yapılan bu ayrımcılık, bizleri bölmeye, birbirimizle kavga ettirmeye, ekonomimizi bozmaya yönelik. Bizler farklılıklarımızın zenginlik olduğunu vurgulamak için şubat ayında derneğimizi kurarak bu konuda nasıl faydalı olunması gerektiğini araştırmaya başladık."

Reklam
Reklam

Akar'ın 16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü' nedeniyle düzenledikleri programa katılmasının kendilerini memnun ettiğini anlatan Batmaz, "Kendileri bizleri onurlandırdılar. Çalışmalarımızda her kesimden insanları yanımızda görmek istiyoruz. " dedi.

CHP İl Başkanı Faruk Akar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. MEKADİM yönetiminin, partilerinin Türkiye'deki kültürler arası dayanışmada öncü rol oynadığından dolayı plaket takdim etmek için geldiğini anlatan Akar, "CHP barış ve kardeşlik üzerine kurulmuş bir parti. Dış politikada 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini, içeride ise demokratik, laik cumhuriyet kavramını işlemektedir." diye konuştu.

Mersin'in bir hoşgörü kenti olduğunu anlatan Akar şunları kaydetti: "Bu kentte yaşayan insanların mezarları aynı yerde bulunmakta. Biz Mersin'de Hıristiyan’ı, Müslüman’ı ve Yahudi’si aynı yerde yan yana ayrım yapmaksızın yatmaktayız. Anadolu'da da yıllardır herkes kardeşçe yaşamakta. Dolayısıyla hem İslam coğrafyasında hem Hıristiyan aleminde insanlara barış ve sevgiyi öğreten ünlülerin uğrak, dostluk, kardeşlik, ikamet yeri olan Anadolu'da bu ödülü almak CHP için büyük bir onurdur.”

Reklam
Reklam

Ziyaret sonunda Batmaz hoşgörü plaketini Akar'a takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: