Chp Mersin İl Başkanlığı'ndan 1 Mayıs Çağrısı

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, yarın saat 11.00'de istasyondan başlayacak olan yürüyüşde ve Cumhuriyet...

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, yarın saat 11.00'de istasyondan başlayacak olan yürüyüşde ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek 1 Mayıs mitinginde bütün emekçilerin alanlarda olması çağrısında bulundu. Şanlı, 1 Mayıs'ın işçi sınıfının en ağır bedeller ödediği gün olduğunu da belirtti.

CHP il binasında 1 Mayıs ile ilgili basın açıklaması yapan İl Başkanı Şanlı, 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutladı. 1 Mayıs'ın, işçi sınıfının ağır bedeller ödeyerek, 100 yılı aşan bir mücadele sonunda elde ettiği en önemli kazanım olduğunu dile getiren Şanlı, "1 Mayıs, tüm dünyada emekçilerin haklı taleplerinin dile getirildiği ve işçi sınıfının birlik ve dayanışma anlayışıyla simgelendiği bir bayram olarak kutlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de bugünlerde işçilere ve emekçilere yönelik güvencesiz ve kuralsız bir çalışma yaşamı ile taşeronlaşmanın hızla yaygınlaştığının altını çizen Şanlı, ayrıca çalışma koşullarının da giderek ağırlaştırıldığını ve emekçilerin kayıt dışı çalışmaya zorlandığı bir dönemin yaşandığını ifade etti. Böyle bir dönemde işçi ve emekçilerin daha fazla birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Şanlı, "CHP Mersin İl Örgütü olarak, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli İlçe Başkanlıkları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve üyelerimiz ile birlikte Mersin Emek ve Demokrasi Platformu'nun düzenleyeceği 1 Mayıs yürüyüşüne ve mitingine katılacağız. İşçi sınıfının haklı ve gerçek taleplerini onlarla birlikte haykıracağız" diye konuştu.

Şanlı, CHP üyelerini ve bütün işçileri yarın saat 11.00'de Tren Garı'nın önünden başlayacak olan yürüyüşe ve Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'na katılmaya davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: