CHP Mersin Kadın Kollarına atama

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı’na Nevin Zaimoğlu atandı.

Zaimoğlu, CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantında, atama gerçekleşmeden önce 4 aydan bu yana ülkeye ve partiye karşı sorumluluk bilinci ile bu görevi gönüllü olarak yürüttüklerini söyledi.

Türkiye’nin yaşanılan bu süreçte CHP’ye ihtiyacı bulunduğunu savunan Zaimoğlu, "Parti tüzüğümüzde belirtildiği gibi, biz kadın kollarının amacı; partimizin başta kadınlar olmak üzere, toplumun çeşitli kesimleri arasında daha yaygın olarak benimsenmesini sağlamak, tüzüğünü, programını, ilkelerini kadınlar arasında yaymak, kadınları özgür ve eşit bireyler olarak toplumsal yaşamın her alanında yer almalarını sağlamaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda Mersin İl Kadın Kolları olarak öncelikle kadınların CHP çatısı altında toplanmaları konusunda yoğun çaba sarf edeceklerini kaydeden Zaimoğlu, "Bununla birlikte kadınlarımızı parti içinde daha aktif görevler almasını sağlayacak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

CHP’nin, kongre ve delege seçimleri sürecine girdiğini de hatırlatan Zaimoğlu, şöyle devam etti; "Bu sürecin CHP’nin tarih ve misyonuna yakışır şekilde demokratik, şeffaf, katılımcı bir anlayışla geçeceğine inanıyorum. Bu süreç bizi iktidara taşıyacak bir süreç olup, bu yüzden çok önemsiyoruz. Partimizde kadın delege sayısının da bu süreçte artacağına inanıyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz