Chp Milletvekili Acar Elektrikli Bisikletleri Tbmm’ye Taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, elektrikli bisiklet kullananlara kesilen 300-600 TL’lik cezaları TBMM gündemine taşıyarak,...

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, elektrikli bisiklet kullananlara kesilen 300-600 TL’lik cezaları TBMM gündemine taşıyarak, “Yargıtay’ın kaldırdığı bu cezalar vatandaşlara iade edilecek mi?” diye sordu.

CHP’li Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, elektrikli bisiklet kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu’nda ehliyet alınması yönünde bir hüküm bulunmamasına karşın, ehliyetsiz kullanım gerekçeleriyle 300-600 TL para cezaları kesildiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Antalya’da bir vatandaşın cezalara itiraz ettiğini ve Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi 2012/23129 esas nolu kararıyla Antalya 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararını bozarak, idari para cezasının kaldırılmasına karar verdiğini belirten Acar, Yargıtay’ın kararı doğrultusunda vatandaşlara kesilen cezaların iadesi gerektiğini kaydetti.

Karayolları Trafik Kanunu’nda açık bir hüküm bulunmamasına rağmen, elektrikli bisiklet kullananlara ehliyet bulunmaması nedeniyle ceza kesilmesi yoluna neden gidildiği konusunda bilgi isteyen Acar, “Bu nedenle kaç vatandaşa ne kadar para cezası kesilmiştir? Kesinleşen Yargıtay kararının gereği yerine getirilecek midir? Haksız yere tahsil edilen paraların iadesi için çalışma yapılacak mıdır? Yoksa yurttaşlar ödedikleri paranın üzerine bir bardak soğuk su mu içecektir?” diye sordu.

Acar, ayrıca 2003-2013 döneminde ve yıllara göre, Karayolları Trafik Kanunu’na aykırılıklar nedeniyle kaç kişiye ne kadar para cezası kesildiğini ve cezaların ne kadarının tahsil edildiği sorusuna yanıt istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz