CHP Milletvekili Ağbaba, Kürecik'i Ziyaret Için NATO'ya Başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik'te bulunan radar üssünü ziyaret etmek için...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik'te bulunan radar üssünü ziyaret etmek için NATO'ya başvurduğunu açıkladı.

Kürecik'te kurulan NATO üssüne gidişe izin verilmemesi üzerine CHP Milletvekili Veli Ağbaba NATO'ya başvurdu. Daha önce Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na yaptığı başvurulara olumsuz cevap aldığını belirten Ağbaba, şimdi başvurduğu NATO nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği'nden cevap beklediğini ifade etti.

Veli Ağbaba, dilekçesinde 'Malatya milletvekili olarak, radar tesisini ziyaret etmek istiyorum." diye yazdı. Ağbaba, başvuruyla ilgili açıklamasında, Kürecik'teki üssün NATO'nun resmi internet sitesinde görünmediğini belirterek, üssün NATO'ya değil, ABD'ye ait olduğunu savundu.

Reklam
Reklam

Üsse sadece ABD askerlerinin olmasının bu durumu kanıtladığını iddia eden Ağbaba, "Bir milletvekili kendi seçim bölgesindeki bir üsse giremiyorsa bu milli iradenin ve Meclis'in düştüğü durumu gösterir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: