CHP milletvekili basın bürosunu bastı

ANKARA (İHA) - CHP Şanlıurfa Mileltvekili Turhan Tüysüz, TBMM Basın Bürosu'nda Hürriyet Gazetesi bürosunu bastı.

Edinilen bilgiye göre, olay şöyle gelişti: Hürriyet Gazetesi Parlamento Muhabiri Şaban Sevinç, bir haberle ilgili olarak Şanlıurfa Milletvekili Turhan Tüysüz'ü telefonla aradı. Taraf olduğu haberle ilgili olarak görüşlerini almak istedi. Tüysüz, böyle bir olay yaşanmadığını ve haberi yazmamasını istedi. Sevinç, "Haberi yazacağım. Sizin de görüşünüzü koymak için aradım" deyince, Tüysüz, "Hayır yazarsan dava ederim" dedi. Sevinç, "Siz bilirsiniz" dedi. Tüysüz'ün, sinirli bir şekilde hakaretvari konuştuğu ve gazeteciye kimden emir aldığını sorduğu öğrenildi. Sevinç ise, "Ben gazeteciyim, kimseden emir almam. Karşısınızda aşiret mensubunuz değil, bir gazeteci var. Lütfen saygılı olun. Biz bu toplantıları her zaman izler ve haber yaparız" dedi. Tüysüz, Hürriyet'in bürosuna geleceğini söyleyerek telefonu kapattı.

Reklam
Reklam

Yanında bir gençle birlikte Hürriyet Bürosu'na gelen Tüysüz'ü, Şaban Sevinç ve Saffet Korkmaz, karşıladı. Sinirli olduğu görülen Tüysüz, yanındaki gence kapıyı kapatması talimatını verdi. Kapı kapandıktan sonra Tüysüz, Sevinç'e, "Sen beni nasıl tehdit edersin. İdare amirliğine seni şikayet ettim. Yürü şimdi birlikte Meclis Başkanlığı'na gideceğiz" dedi. Sevinç'i omzundan tutarak götürmek isteyen ve ısrar eden Tüysüz'e devreye giren Korkmaz, "Siz gidip şikayetinizi yapın. Arkadaşımın gelmesine gerek yok" karşılığını verdi. Tüysüz bunun üzerine Korkmaz'a "Bana el kol hareketi yapma" diyerek bağırdı.

Seslerin yükselmesi üzerine basın bürosundaki gazeteciler, Hürriyet bürosunun önünde toplanarak olaya tanık oldular. Tüysüz koridora çıktığında, "Kimden emir alıyorsunuz, satılık gazeteciler. Beni tehdit etti" diyerek bağırdı. Korkmaz ve Sevinç, "Kimse sizi tehdit etmedi, telefon konuşmasına bürodaki 3 arkadaşımız da şahit" diye karşılık verdiler.

Tüysüz ise, "Sevinç bana, sen muhalif grubun üyesisin diyerek tehdit ettin, dedi" şeklinde konuşunca Korkmaz, "Böyle birşey söylenmedi, kimse sizi tehdit etmedi. Koskoca milletvekilisiniz, yalan söylemeyin. Ayıp ediyorsunuz" diyerek bağırdı. Tüysüz, "Sizler satılık kalemlersiniz, şerefsizler" diye ithamda bulundu. Gazetecilerin müdahele ettiği Tüysüz olay yerinden uzaklaştırıldı.

Reklam
Reklam