CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Kaçırılması

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi baroları yaptıkları ortak açıklama ile Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi baroları yaptıkları ortak açıklama ile Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Diyarbakır, Bingöl, Iğdır, Muş, Şırnak, Adıyaman, Bitlis, Kars, Siirt, Van, Ağrı, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa barolarınca yapılan ortak yazılı açıklamada, 12 Ağustos'ta Ovacık-Tunceli karayolunda CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırıldığına dikkat çekildi.

Bu olayın Kürt meselesinde şiddet ve çatışmanın geldiği nokta açısından vahim olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yere verildi:

Reklam
Reklam

"Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşumuzun sonucu olarak insan, parlamenter ve aynı zamanda meslektaşımız olan Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve istiyoruz.

Aygün'ün serbest bırakılması konusunda yapılacak askeri operasyonun can güvenliğini ciddi biçimde tehdit edeceği düşüncesiyle hükümeti bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyor, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla gündeme gelen alıkonulan kişiler konusunda da herkesi sorumluluk almaya ve yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramı'nda alıkonulanların tümünün serbest bırakılmasını istiyoruz. Bölge baroları olarak üzerimize düşecek sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Muhabir: Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz