CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Kaçırılması

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından gelişmeleri takip etmek üzere Tunceli'ye gelen CHP milletvekilleri, basın açıklaması yaptı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından gelişmeleri takip etmek üzere Tunceli'ye gelen CHP milletvekilleri, basın açıklaması yaptı.

Tunceli yeraltı çarşısı üzerinde yapılan açıklamaya milletvekilleri Mahmut Tanal, Muharrem Işık, Kamer Genç, Veli Ağbaba, İlhan Cihaner, Müslim Sarı, Levent Gök ile Hüseyin Aygün'nün eşi Emine, kızı İdil, oğlu Taylan ve partililer katıldı.

Gök, burada yaptığı konuşmada, insan hakları, demokrasi, barış ve özgürlük alanında Türkiye'de pek çok çalışmaya imza atmış bir arkadaşlarının, bu çalışmalarının tam tersine karşılaştığı üzücü bir durum için CHP milletvekilleri ve vatandaşlarla beraber bir dayanışmayı gerçekleştirmek üzere Tunceli'de bulunduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Tunceli'de böyle bir açıklamayı yapmış olmaktan üzüntü duyduklarını belirten Gök, "Biz Tunceli'yi özgürlük, demokrasi, insan hakları alanında Türkiye'nin en önde gelen ili olarak her yerde anlatıyoruz. Niçin Tunceli, niçin Hüseyin Aygün, niçin CHP- Türkiye'nin en önemli sorununa samimi ve kararlı bir şekilde el atmış, çözüm yolları öneren, bütün partileri bu konuyu konuşmaya davet eden CHP'nin çok değerli bir üyesi niçin seçilmiştir bu eylemde-" dedi.

Aygün'ün kaçırılmasının ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağının çok açık olduğunu belirten Gök, şöyle devam etti:

"Çünkü CHP muhalefette olmasına rağmen bu işin adını koymuş, elini taşın altına koymuş ve tüm partileri bu sorunu tartışmaya davet etmiştir. Tam tersine diyaloga en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda gerçekleştirilen bu eylem, şiddeti daha artırıp toplumu kutuplaştıracaktır. Aynı zamanda fikirleri, duruşuyla barıştan yana, şiddete karşı kararlı bir tutum sergileyen, insan hakları savunucusu olan Aygün'e yapılmış olan bu eylem, kamu vicdanını çok ama çok büyük ölçüde yaralamıştır."

Reklam
Reklam

Gök, demokrasiye, barışa, özgürlüğe katkı sağlamak üzere milletvekili Aygün'ün bir an önce serbest bırakılması gerektiğini, Aygün'ü kaçırma eyleminin, Aygün'ü oylarıyla seçip TBMM'ye gönderen Tunceli halkına karşı da çok ciddi bir haksızlık olduğunu dile getirdi.

Demokrasi, insan hakları, özgürlük ve toplumsal barış istemlerinin en yüksek sesle dile getirildiği Tunceli'de en temel insan hakkına yapılan bu müdahalenin kabul görmeyeceğinin çok açık olduğunu belirten Gök, "İnanıyor ve diliyoruz ki Tunceli meydanından yükselen Tunceli halkının ve Türkiye'nin dört bir köşesinden, Avrupa'dan Türkiye'ye, Tunceli'ye Hüseyin Aygün'ün alıkonulması üzerine akın akın gelen sivil toplumun tüm sesi duyulacak ve yapılan eylemin yanlışlığı bir an önce anlaşılıp sevgili Hüseyin Aygün kardeşimiz bir an önce serbest bırakılacaktır. Bu duygu ve düşünceleri sizlerle paylaşmak için buradayız."

-"CHP milletvekillerini Tuncelililer bağrına bastı"-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve saygılarını ileten Gök, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bizler burada yalnız değiliz. CHP milletvekillerini Tuncelililer bağrına bastı. Sabahtan bu yana görüştüğümüz yüzlerce Tuncelililer bizleri gerçekten yüreklerinin sıcaklığını hissettirerek konuk ettiler.

Herkes aramızda. Herkes insan hakları savunucusu, demokrasiden yana, antidemokratik uygulamalara karşı Türkiye'nin neresinde olsun Hüseyin Aygün'e karşı yapılan bu muamelenin haksızlığına karşı sesini yükseltmek için burada. Yapılan yanlıştır, yapılan yanlış işten derhal dönülmelidir. Sevgili Hüseyin Aygün seni tüm CHP, tüm Tuncelililer ve tüm insan hakları savunucuları, demokratlar, aydınlar, yurtseverler bağrına basıyor. Seni aramızda, derhal yanımızda görmek istiyoruz. Ve buradan çok haklı bir istemimizi çok yüksek sesle hepimiz haykırarak bağırmak istiyoruz. Hüseyin Aygün'e özgürlük diyoruz."

Açıklamanın ardından gazetecilerin yöneldiği Hüseyin Aygün'ün kızı İdil, babasını çok istediğini söyledi. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan İdil, daha fazla konuşamayarak annesine sarıldı.

Reklam
Reklam

Katılımcılar daha sonra sessizce meydandan ayrıldı.

Öte yandan Hüseyin Aygün'ün il merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir iş hanındaki bürosunun penceresine üzerinde Aygün'ün fotoğrafı bulunan "Dersim'in sesi Hüseyin Aygün serbest bırakılsın" yazlı pankart asıldığı görüldü.

Muhabir: Haydar Toprakçı - Emrah Gökmen / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz