CHP Milletvekili Sapan'dan GATAB'da Yolsuzluk Yapıldığı Iddiası

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği'nde (GATAB) yolsuzluk yapıldığını iddia ederek, "Sorularımıza yanıt alıncaya

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği'nde (GATAB) yolsuzluk yapıldığını iddia ederek, "Sorularımıza yanıt alıncaya kadar da konunun takipçisi olacağız" dedi.

Sapan, Yusuf Üras'ın başkanlığını yaptığını GATAB'ın 7 yıldır faaliyetlerinin incelenmediğini öne sürdü. Altyapı, kanalizasyon, çöp ve ilaçlama hizmetleri vermek için kurulan GATAB'ın 2011 bütçesinin 49,5 milyona lira olduğunu ifade eden Sapan, bu bütçenin sadece 4,6 milyon lirasının altyapıya harcandığını bildiklerini, geriye kalan 45 milyon liranın nereye harcandığının merak konusu olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

GATAB bütçesinin gereksiz yerlere harcandığına dair kendilerine şikayetler geldiğini belirten Sapan, "Bütçenin nerelere harcandığını görmek isteyen Kemer'in mülki amiri kaymakama istenen belgeler neden verilmek istenmiyor- Bu konudaki iddialar, suçlamalar ayyuka çıktı ama soruşturma açılmıyor" diye konuştu.

GATAB'ın ihalelerinin Kamu İhale Kanunu'na aykırı olarak çok parçaya bölünerek doğrudan temin yöntemi ile yapıldığı iddialarının bulunduğunu savunan Sapan, şunları kaydetti:

"İhalelere imzaları taşeron firmaların mensuplarının attığı iddiası doğru mu- Üras'ın GATAB'a başkan olduğu 7 yıl önce GATAB'ın kasasında 12 milyon lira varken, şu andaki 49,3 trilyon borcu olduğu doğru mu- 7 yılda harcanan onlarca trilyon liralık bütçelerle nelerin yapıldığı Yusuf Üras tarafından neden ayrıntıları ile açıklanmıyor-"

Devletin kaynaklarının gereksiz yere harcanmasına göz yummayacaklarını vurgulayan Sapan, "Sorularımıza yanıt alıncaya kadar da konunun takipçisi olacağız" dedi.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: