Chp Milletvekili Türeli, Bütünşehir Yasasını Eleştirdi

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, kamuoyunda tartışmalara neden...

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, kamuoyunda tartışmalara neden olan Bütünşehir Yasası'nın bazı maddelerinin spor dünyasını da derinden etkileyeceğine dikkat çekerek, belediyelerin spor kulüplerine yaptığı yardımı sınırlayan bir karar alındığını söyledi.

Belediyelerin bundan sonra spora, kesin hesap sonrası bütçenin ancak binde 7'si oranında pay aktarabileceğini belirten Türeli, "Gençleri kahve köşelerinden kurtaran, sosyal fayda sağlayan amatör spor kulüplerinin bu görevlerini yerine getirmeleri engellenecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi veren CHP'li Türeli, amatör spor kulüplerine pay aktarılmasına sınırlama getirilmesiyle neyin amaçlandığını sordu. Türeli ayrıca, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için sporun ve spor yapmanın özendirilmesi gerekirken yapılan düzenlemenin bu anlayışa büyük zarar verebileceğini düşünüp düşünmediği konusunda Başbakan'dan yanıt istedi.

Rahmi Aşkın Türeli, önergesinde şu değerlendirmelerde bulundu: "Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Bütünşehir Yasası getirdiği bir takım yeni düzenlemelerle pek çok kesimi mağdur durumda bırakacak gibi görünmektedir. Meclis’te büyük tartışmalara neden olan bu yasanın bazı maddeleri spor dünyasını da derinden etkileyecektir. Nitekim söz konusu yasa görüşülürken verilen bir önergeyle belediyelerin spor kulüplerine yaptığı yardımı sınırlayan bir madde konulmuştur. Söz konusu maddeye göre belediyeler bundan sonra spora ancak kesin hesap sonrası bütçenin ancak binde 7'si oranında pay aktarabileceklerdir. Bu düzenleme, zaten güçlükle ayakta kalmaya çalışan amatör spor kulüplerine bir darbe daha indirecektir. Ayrıca toplumsal açıdan bakıldığında da gençleri kahve köşelerinden kurtaran, sosyal fayda sağlayan amatör spor kulüplerinin bu görevlerini yerine getirmeleri engellenecektir."

Reklam
Reklam

Milletvekili Türeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Türkiye genelinde pek çok belediyenin tepkisine yol açan, kamuoyunda da kabul görmeyen Bütünşehir Yasası'yla amatör spor kulüplerine pay aktarılmasına sınırlama getirilmesiyle ne amaçlanmaktadır? Söz konusu yeni düzenlemeden gençlerin ciddi bir biçimde olumsuz olarak etkileneceğini düşünüyor musunuz? Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için sporun ve spor yapmanın özendirilmesi gerekirken, bu yapılan düzenlemenin spor anlayışa büyük zararlar verebileceğini düşünüyor musunuz?"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz