Chp Milletvekiline Vatandaş Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, konuşma yaptığı sırada, bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.Eskişehir'de...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, konuşma yaptığı sırada, bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

Eskişehir'de esnaf ziyaretleri öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Batum, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanı olmasını değerlendirerek, “Tabii ki Eskişehirli bir bakanımızın olması, Eskişehir açısından önemli. Özellikle öğretmen atamaları korkunç bir sorundur. Bence Türkiye’nin temel sorunlarından biridir. Ayrıca Türkiye’de hemen hemen herkes güvencesi olmadan yaşıyor. Yani ya sözleşmeli ya taşeron ya geçici ya 4C’li. Artık güvencesi olan hiç kimse kalmadı; iş adamı bile yok. Dolayısıyla bunların çok büyük bir bölümü de öğretmenler. O bakımdan Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna Nabi Bey’in oturması hepimiz açısından, Eskişehirli öğretmenler için yararlıdır. Tabii yarar olup olmadığını da önümüzdeki süreçte hep beraber gözlemleyebileceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Batum, Türkiye’nin son 10 yıldır hayal dünyasında yaşadığını ileri sürerek, “O algının içerisinde bütün kurumlar kendisini buluyor. Örneğin asker diyorsun, ‘Darbeci adamlardır, içeride yatmaları gerekiyor’ diye bakılıyor. Hakim diyorsun, ‘Kötüdür, davalar çok uzun sürer, o yüzden hakimleri başbakanın ataması gerekir’ diye düşünülüyor. Şimdi CHP diyorsun, ‘CHP hiç gezmez, evde oturur’ diye düşünülüyor. AKP deyince ise çok gezen gibi bir imaj var. Biz olayların böyle olmadığını, bunların hepsinin algılatma olduğunu söyledik” ifadelerini kullandı.

Batum, 4. yargı paketinin sadece KCK’lılara yarayacağını iddia ederek, “O pakette kimsenin sorununa çözüm yok. Kimin var; bir tek KCK davasında yargılananların” diye sordu.

VATANDAŞTAN SÜHEYL BATUM’A TEPKİ

Basın açıklaması yaptığı sırada bir vatandaş, Batum’a tepki gösterdi. Bunun üzerine Batum, vatandaşı kendisinin misafiri olarak 2 gün Ankara’ya davet etti ve haklı olup olmadığını görmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz