Chp Milletvekilinin Kaçırılması

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi baroları tarafından yapılan ortak basın açıklaması ile terör örgütü PKK...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi baroları tarafından yapılan ortak basın açıklaması ile terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılması istendi.

Diyarbakır, Bingöl, Iğdır, Muş, Şırnak, Adıyaman, Bitlis, Kars, Siirt, Van, Ağrı, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa baroları tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı. Yazılı basın açıklamasında 12 Ağustos tarihinde Ovacık-Tunceli karayolunda CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırıldığı belirtilerek, “Bu olay Kürt meselesinde şiddet ve çatışmanın geldiği nokta açısından vahimdir. Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı, kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşumuzun sonucu olarak insan, parlamenter ve aynı zamanda meslektaşımız olan Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve istiyoruz. Aygün'ün serbest bırakılması konusunda yapılacak askeri operasyonun can güvenliğini ciddi biçimde tehdit edeceği düşüncesiyle hükümeti bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyor, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla gündeme gelen alıkonulan kişiler konusunda da herkesi sorumluluk almaya ve yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramı'nda alıkonulanların tümünün serbest bırakılmasını istiyoruz. Bölge baroları olarak üzerimize düşecek sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz