Chp Milletvekilinin Kaçırılması

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Küreken, PKK terör örgütü mensupları tarafından...

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Küreken, PKK terör örgütü mensupları tarafından CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasına tepki gösterdi.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Küreken, yaptığı yazılı açıklama ile Aygün’ün bir an evvel serbest bırakılmasını temenni ettiğini söyledi. Küreken, “Kürt meselesinin barışçı çözüm sürecine ihtiyaç duyulduğu günümüzde şiddete ısrar etmenin kimseye bir yararı yoktur. Geçerliliği çoktan kaybolmuş asker öldürme, adam kaçırma gibi mücadele yöntemleri; barışa, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine hizmet etmemekte, aksine toplumlar arası düşmanlığı daha çok büyüterek barış sürecini zora sokmaktadır. 12 Ağustos 2012 günü Tunceli bölgesinde yolu kesilen CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK militanları tarafından kaçırılmasının Kürt halkının hak ve özgürlükler mücadelesini terörize etmekten başka bir ifadesi yoktur. Sivil siyaset alanının baskı altında tutulmasından şikayet ettiğimiz bu dönemde siyasetçilerin kaçırılması anlaşılır bir davranış değildir” dedi.

Reklam
Reklam

İnsan yaşamı ve özgürlüklerin tehdit altına alınarak bir halkın özgürlük mücadelesinin verilemeyeceğini belirten Küreken açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesini karalayan bu tür eylemlerden vazgeçilmelidir. Yaşam ve siyaset yapma hakkına yönelik bu hareketleri reddediyoruz ve CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün en kısa zamanda salıverilmesini bekliyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: