Chp Milletvekilleri Giresun’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Tokat Milletvekili Orhan...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Tokat Milletvekili Orhan Birgün ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Giresun’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret eden milletvekilleri daha sonra CHP parti binasında basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasında, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, nerede bir sorun varsa orada olduklarını belirterek, bunun dışında kendi bölgelerinde yerel seçim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

İktidarın yaşanan olaylara sansür uygulayarak, olayların perde arkasını gizlediğini kaydeden Tokat Milletvekili Orhan Birgün, CHP Milletvekillerinin de bu olayları aydınlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Ordu Milletvekili İdris Yıldız da Gezi Parkı olaylarında Başbakan’ın tavrını eleştirdi.

Türkiye’nin anormal yönetildiğini kaydeden Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Erdoğan’ın Türk Milleti, Atatürk, Cumhuriyet düşmanı olduğunu ileri sürerek şunları söyledi: “Bakın bir hedef koyuluyor, nedir 2023. Bu tarihte Türkiye Cumhuriyeti yerine yeni bir devlet kurmaktır gaye. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok edilecek, Türk Bayrağı kalkıp yerine Şeriat bayrağı gelecek. Bu rejimi kaldırıp, çalışmayan,üretmeyen, kadınları iş hayatından çeken bir yönetime çekmeye çalışıyorlar. Biz iki şeye karar vereceğiz, çağdaş bu devletin yaşamasını istiyor muyuz. İstemiyorsak buyurun Tayip yürüsün."

CHP olarak iktidarın yaptığı yolsuzlukları en iyi şekilde dile getirdiklerini belirten Genç, şöyle konuştu: "O zaman bizi yakmaya, dövmeye çalışıyorlar. Eskiden birine yolsuzluk, hırsızlık yaptığı belirtilse yerin dibine giriyordu. Bunlarda böyle şey yok. Bu millet şerefli ve onurlu millettir. Milletin ruhu haliyle, bunların ki birbirinden çok değişik. CHP olarak, Gezi Parkında tepki gösterenlerle bizim haleti ruhumuz birdir destekliyoruz.Bugün sokaklarda başbakana söylenen küfürler, sözler hiçbir bakana söylenmemiştir. Bundan bir ders çıkarması gerekir. Bu millete canice davrananlar bizim polisimiz, güvenlik mensuplarımız olamaz.Ancak, buradan tavsiyede bulunuyorum. Bu millete gücünüz yetmez, hemen pılını pırtını topla memleketinize dön”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz