Chp Milletvekilleri Van’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.Havayolu ile Van’a gelen CHP Genel...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Havayolu ile Van’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu Van Ferit Melen Havaalanı’nda İl Başkanı Cemal Şen ve partililer karşıladı. Buradan parti binasına geçen CHP heyeti, ziyaretle ilgili bir basın toplantısı düzenlediler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Deprem sonrası maalesef Van’ın yaraları sarılamadı. Sorunlar çok fazla. Bunları yakından takip ediyoruz. Bu sorunları biz sürekli olarak kamuoyu ile paylaşıyoruz. Van’ın mağdur olmaması için CHP olarak mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tanrıkulu, "Arkadaşlarımız bu konuda gerekli açıklamaları yapmışlardır. Hepsi de ‘Arkadaşımızın insani duygularıdır’ demişlerdir. Aygün arkadaşımız, siyasi bir kayıp gütmeden o an duygularını paylaşmıştır. Bu nedenle partimizde bir görüş ayrılığı söz konusu değildir. Biz şunu ifade ediyoruz. Gelsinler Tunceli’de, Hakkari’de kendi milletvekilleri korumasız gezsinler bakalım. Koruma ordusuyla dolaşıyorlar. Yapılan açıklamalar çok seviyesiz. Bu açıklamayı yapan milletvekilinin utanma duygusu yok. Milletvekilimiz kaçırılmıştır. Kaçırılma biçimini, güvenliğin sorgulayacaklarına, hükümeti sorgulayacaklarına arkadaşımızı sorguluyorlar. Ne yapılması lazımdı, acaba ölmesi mi lazımdı" diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil da, "Bugün Van’dayız, yarın başka bir yerdeyiz. Bizim kimseden korkacak bir konumumuz yoktur. Türkiye’de bugün sorgulanması gereken her tarafının güvenlikli olduğunu iddia eden Başbakanın, ortaya çıkan sonuçtaki basiretsizliğidir. İkincisi bu bir parlamentere yapılmış bir eylemdir. Bu eyleme karşı değerlendirme yapmak yerine, boş senaryolar yazmak ona bağlı sonuçlar çıkartmak acizliktir, basiretsizliktir ve insafsızlıktır" dedi.

Reklam
Reklam

Caddede halka kısa bir süre sohbet eden milletvekilleri, ardından Erciş'e doğru yola çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz