Chp Myk Üyeleri Ve Milletveklleri Malkara’da Partililerle Buluştu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler günü kutlama törenleri sonrası Malkara’da mola veren CHP MYK...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler günü kutlama törenleri sonrası Malkara’da mola veren CHP MYK üyeleri ve milletvekilleri coşkuyla karşılandı.

18 Mart 2013 Pazartesi Günü 19.00'da Çanakkale’de yapılan Şehitleri Anma törenleri sonrasında İstanbul’a dönerken Malkara’da mola veren Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi, Politikalar Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İdari ve Mali İşler genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Keşan belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, İl genel Meclis Üyesi Münür Karaevli, Recep Suvari ve Belediye Meclis üyeleri Ticaret ve Sanayi Odasında partililere bir araya geldiler.

Reklam
Reklam

Katılımın yoğun olduğu toplantıda ilk konuşmayı yapan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ulaş Yurdakul, "Bildiğiniz gibi bir önemi var bugün ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri yaklaşık yüzyıldır Türkler tarih sahnesinde olduğundan beri şehitler veriyoruz. Bugün Çanakkale’deki arkadaşlarımız Çanakkale savaşında dönmeyi düşünmeden mücadele ettiler. Sizler hiç düşündünüz mü onlar nelerden vazgeçtiler. Bazıları çocuklarını koklamaktan, öpmekten bazıları anne karnında bıraktıkları çocuklarını görmeden baba olmaktan vazgeçtiler. Annelerinin, babalarının ellerini öpmekten vazgeçtiler.eşlerine sarılmaktan vazgeçtiler. Yani kısacası nefes almaktan vazgeçtiler. Bugün ülkemizin iktidarı şehit kanlarıyla pazarlık yapıyor. bu anlamlı günde Genel Başkan Yardımcılarımız, genel sekreterimiz, milletvekillerimiz, Malkara’ ya gelerek bizleri ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum. bizler eminiz ki bizler gibi düşünen insanlar bu mücadelede ve bu mücadeleyi sonuna kadar şehitlerin hesabını sorarak bu ülkenin vatanı, bayrağı için şehitlerin ödediği bedel neyse o bedeli ödemek pahasına da olsa bunun mücadelesinin vereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

İlçe Başkanı Yurdakul’dan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Değerli hemşehrilerim ben öncelikle bizleri böyle coşkuyla karşıladınız için çok teşekkür ediyorum. bugün 18 Mart Çanakkale’de çok ilginç bir tablo vardı. Bundan iki hafta önce ben milliyetçiliği ayaklarım altına aldım diyen adamın tek bayrak, tek millet, tek vatan diye bağırdığını gördüm. İşte bu memleketin büyüklüğü budur. Adamı böyle bağırttırırlar" dedi.

Ardından söz alan İdari ve Mali İşler Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "İktidar tüm devletin imkanlarını güçlerini seferber etmiş olsa da CHP olarak biz Çanakkale’den de hem meydanı boş bırakmadığımız için mutluyuz, hem de aynı zamanda sokaklardaki coşkuyu ve ilgiyi gördüğümüz için son derece mutluyuz. Garip bir süreçten geçiyoruz. Bazen insan acaba gerçek mi, rüya mı, şaka mı anlayamıyor. Sizler de izlemişsizindir Ergenekon davasıyla ilgili savcı esas hakkında 1260 sayfalık bir mütalaa verdi. Bizim milletvekillerimiz inde dahil olduğu bir çok sanığa müebbet verdi. Hakikatten hukukun böyle bir şekilde çalışması akıl alır gibi değildir gerçekten baktığınızda Türkiye’de çalışmayan bir hukuk var. Bir tarafta da yine İmralı ile Öcalan ile bir müzakere süreci var. Yine bugün bizlere gelen haber Çarşamba günü nevruzu bekleyin Öcalan açıklamalar yapacak. Hakikaten akıl tutulması gibi bir dönem yaşıyoruz. Ama bu dönemde biz özellikle CHP'liler olarak 90 yıllık bu ülkeyi kuran ve bu ülkenin koca çınarıyız. CHP'nin yerel ve genel seçimlerde ülkenin 81 ilinde ve 957 ilçesinde tekrardan iktidar yapmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Reklam
Reklam

Oran'dan sonra söz alan Genel Sekreter Tamaylıgil yaptığı konuşmasında, "Dün olduğu gibi bu günde emperyalist güçler var. Türkiye üzerinde senaryoları bitmiyor. Yine ona taşeronluk edenler bu ülkenin geleceği ile ilgili bize en önemli başlık olarak huzur, birliktelik, barış içinde yaşama sürecini risk ve tehlikeler yükleyerek tercihte bulunuyorlar. Bizde tüm CHP'liler olarak dur diyeceğiz, geldiğiniz gibi gideceksiniz diyeceğiz. Çünkü bu güç onlara bu noktadan sonra yapmış oldukları bütün bu yanlışlıklardan döndürecek yine bu ülkenin çimentosu olan bu ülkenin sigortası olan CHP sağlacaktır. Bugün maalesef benim ülkemde insanlar mutsuzdur. Trakya’ da çiftçi ürettiği buğdayın karşılığında ödediği bedeller ve o borçlarıyla baş başa ayçiçeği bizim gündöndümüz artık güne dönmüyor. Bizim bu güzel toprağımızdan bereket fışkırırken başka ülkelerden hem ithalat yapıp hububat alıyoruz o yetmiyor saman bile alıyoruz. O yüzden artık çiftçisiyle, emekçisiyle, işçisiyle, memuruyla, iş adamıyla, bu iktidara yaptıkları yanlışlar için dur deme, bu gün tanımadığı ayaklar altına aldığı hukuku gelecekte onlar içinde gerekli olacağını hatırlatma zamanıdır" dedi.

Reklam
Reklam

İktidara yüklenen diğer bir milletvekili olan Süleyman çelebi yapmış olduğu konuşmasında,Çanakkale’ de kendini yırtarcasına Başbakana tezahürat eden insanlar vardı. Bakarsınız ki Çanakkale ne kadar Başbakanı kucaklamış gelenlerin yüzde doksanı dışarıdan taşımadır. Milletin gördüğü halk Başbakanı kucaklıyor gibi görünüyor. Genç çocuklar Öğrenciler yevmiye ilen gidiyorlar dışarıdan öyle gözüküyor. Emperyalizmim halkasına bu gençlerde dahil oluyor. Bu gün bulunduğumuz koşullar savaşılan koşullardan daha kötü değildir. Bu günkü aydınlık anlayışımız 1915'lerde 1913'lerde yakılan meşaleyi yok edecek noktada değildir. Bugün daha bir noktadayız. Neyimiz eksik tehlikenin ne kadar farkında olduğumuzla ilgili acabalar tereddütler geçirdiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Türkiye büyük bir irtifa kaybındadır. Türkiye'yi ya yeni bir rotaya çevireceğiz, ya da bu rotadan gitmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin asıl sorunu hukuksuzluk ve adaletsizliktir. Bu sorunlara ses çıkarmazsak söyleyeceğimiz taleplerin hiç birisini bir kıymeti yoktur. Eskiden bir haksızlığa uğradığınızda dava açar kazanırım diyordunuz şimdi haklıda olsanız öyle bir hakkınız yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

Son olarak söz alan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Türkiye’de her yere gidiyoruz adım atmadık hiçbir yer bırakmıyoruz. AK Parti çok ciddi korkuyor. Umut CHP'de, ben bunu Türkiye’nin her yerinde gördüm. Kılıçdaroğlu’nun mesajını okutmadılar bizim müdahalemizle okundu. Korkuyorlar okutmuyorlar. Her konuşmacı Gazi Mustafa Kemal diyor Atatürk demiyor. Atatürk’ ün türkün atası olduğunu ifade etmiyorlar. Çanakkale Belediye Başkanını korktukları için protokole oturtmadılar. Yerine bakan oturttular CHP Belediye başkanını arkaya attılar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz