CHP MYK'da istifa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçelik, MYK ve PM üyeliğinden istifa dilekçesini Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na verdi. Kılıçdaroğlu'nun, Özçelik'in istifasını henüz onaylamadığı öğrenildi.

Özçelik, akşam saatlerinde, istifa dilekçesini Kılıçdaroğlu'na sundu. Kılıçdaroğlu'nun istifayı şu an için işleme koymadığı ve konuyu değerlendirdiği öğrenildi.

Murat Özçelik, milletvekilliği adaylığı sürecinde de istifasını sunmuş ancak kabul edilmemişti.

Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi üyeliğinden istifa eden Özçelik, 7 Haziran sonrası yaptığı açıklamalarla tepkilerin hedefi olmuştu.

"SEN NASIL PARTİLİSİN"

Reklam
Reklam

Daha önce kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ayağa kalkıp “Sen nasıl partilisin, bunu nasıl yapar ve söylersin?” diyerek Özçelik’e tepki göstermişti.

ÇAM OLAYI DOĞRULADI

Bu iddialar üzerine Oda TV'nin telefonla ulaştığı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, olayı doğrulamıştı. HDP’nin barajı geçmesini kendisinin de istediğini belirten Çam, ancak toplantının ‘kapalı’ olması nedeniyle yorum yapmak ve konuşmak istemediğini, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili çalışma yapacağını dile getirmişti.

_

"HDP'YE OY VERDİK" AÇIKLAMASI_

_Özçelik, daha önce basına kapalı grup toplantısında ayağa kalkarak “Ben ve çevremdekiler de HDP barajı geçsin diye oy verdik” itirafında bulunmuş, bu açıklama CHP'de soğuk duş etkisi yaratmıştı.

_

Murat Özçelik'in istifa dilekçesini vermesiyle sosyal medyada tartışmalar başladı:

Reklam
Reklam

_

Murat Özçelik, (1954, Ankara), Türk diplomat ve siyasetçi.

TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girmiştir. 1990 yılında atandığı Cumhurbaşkanlığı'ndan, 1992 yılında kısa bir süre bulunduğu Özel Kalem Müdürü olarak ayrılmıştır. 1996 sonunda faaliyete geçmesi sonunda bir buçuk seneyi biraz aşan bir süre Şanghay Başkonsolosu (02.01.1997-22.09.1998) olarak görev aldı. Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2005'te Enformasyon Dairesi'nde Daire Başkanı (Dışişleri sözcü yardımcısı) olmuştur. 26 Aralık 2006'da Irak Özel Temsilci Yardımcısı oldu. 2007'de Irak Özel Temsilcisi olarak görev almış ve 2009 yılında Irak Cumhuriyeti Nezdinde Büyükelçilik yapmış, 22 Ekim 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan büyükelçiler kararnamesi ile merkeze atanmıştır. Kasım 2011'de atandığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden 17 Mayıs 2012 tarihi itibariyle alınıp (Özçelik’in, “Görevimi istediğim gibi yerine getiremiyorum. Ayrılmak istiyorum” talebi çerçevesinde görevinden alınarak Dışişleri Bakanlığı müşavirliğine getirilmiştir. Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olmuştur. Eylül 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olmuştur. Ekim 2014'te CHP Parti Meclisi üyesi ve 3 Kasım 2014 tarihi itibariyle de Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. 18 Haziran 2015 itibari ile TBMM XXV. Dönem İstanbul milletvekilidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Reklam
Reklam
/

<script async="" charset="utf-8" src="&autoplay=1"">

Anahtar Kelimeler: