Chp Ödemiş İlçe Başkanı Eriş Barajdan Su Salınmasını Eleştirdi

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Küçük Menderes nehri kıyısındaki üreticilerin faydalanması için Beydağ Barajı’ndan...

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Küçük Menderes nehri kıyısındaki üreticilerin faydalanması için Beydağ Barajı’ndan salınan suyun büyük kısmının denize gittiğini belirterek, uygulamanın hem sulama projesine, hem de nehir yatağının ıslahı projesine zarar verdiğini söyledi.

Yağışın her yıl aynı miktarda düşeceğinin garantisinin bulunmadığını kaydeden Eriş, barajın doluluk oranı henüz istenilen düzeyde değilken, nehir yatağına su salınmasının yanlış olduğunu ve DSİ’nin bu kararı siyasi baskılar sonucu aldığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

“DSİ YETKİLİLERİNİN BU UYGULAMADAN ÖTÜRÜ İÇLERİNİN RAHAT OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Amaç Bayındır ve civarındaki çiftçilerin yararlanması ise bu suyun kullanılandan daha fazlasının denize karıştığını söyleyebiliriz” diyen Eriş, “Her yıl bu suyu Menderes yatağına bırakacaksak bu barajın yapılması için niye yıllarca uğraştık ve bekledik? 3 ay suyun akacağı ifade edilmekte. Günde 550 bin metreküpten fazla su salınıyor. Bu su AKP iktidarının baskısıyla Bayındır’ın yararlanması için mi bırakılıyor? Eğer böyleyse DSİ kendi bindiği dalı kendi kesmemeli. DSİ yetkililerinin de bu uygulamadan mantık çerçevesinde rahatsız olduklarını düşünüyorum. DSİ yetkililerinin bu uygulamadan ötürü içlerinin rahat olmadığına inanıyorum. Siyasi baskılarla alınan bu kararın yanlışlığı ortada. Çünkü çok miktarda su hiçbir işe yaramadan denize kadar gidiyor” şeklinde konuştu.

“YA KURAKLIK YAŞANIRSA?”

2007 ve 2008 yıllarında kurak geçen dönemleri hatırlatan Eriş, “Eğer bu kış da önceki yıllarda olduğu gibi az yağış düşerse bu barajı neyle dolduracağız? Şu an barajdaki suyun üçte birinin salınması söz konusu. Bir yandan başlaması söz konusu olan bir sulama projesi var. Bir yandan da Menderes yatağı taşkınlara sebebiyet vermemesi için ıslah ediliyor. Tüm bu güzel projeler devam ederken, bu karar ile nehir yatağı suyla doldu. Nehir kıyısında pompa salanlar dışında yararlanabilen yok. Nehir yatağındaki ıslah çalışması sekteye uğramış durumda. Islah çalışmasını yapan yüklenici firmalardan biri işi bırakmış durumda. Çiftçinin tüm sorunu barajdan su salınınca mı çözülüyor? 200-250 çiftçinin yararlanması için yapılan bu uygulama israfa yol açıyor. İsrafın dinimizce de haram olduğunu biliyoruz. Sulama projesi başladığında su seviyesi umarız yeterli olur. Çünkü yapılan bu uygulamayla adeta gelecek yılın suyu harcanıyor. Yetkililerin bir an evvel bu karardan vazgeçmelerini diliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: