“chp Olarak Büyükşehir’e Hiç Bir Zaman Karşı Olmadık”

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP olarak Büyükşehir'e arşı olmadıklarını ancak belde ve köylerin kapatılmaması...

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP olarak Büyükşehir'e arşı olmadıklarını ancak belde ve köylerin kapatılmaması gerektiğini söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte partililerinde katılımıyla il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

“Biz CHP olarak Büyükşehir’e hiçbir zaman karşı olmadık” diyen Canalioğlu, “Trabzon’umuz Büyükşehir olsun istedik. Hatta benim Belediye Başkanlığım döneminde de kentimizdeki bir sivil toplum kuruluşumuz “Trabzon Büyükşehir Olsun” adı altında topladıkları 16 bin imzalı dilekçeyi bize teslim ettiler, biz de TBMM’ye ve İçişleri Bakanlığı'na gerekçeli olarak göndermiştik. Ancak o dönemin iktidar milletvekilleri hiçbir girişim yapmadılar, ya da yapamadılar. Şimdi gelinen noktada bu anlamı ile Büyükşehir 'Bütünşehir' olacak Trabzon’umuzu çok büyük sorunlar beklemektedir. Kağıt üzerinde bakıldığında 'büyük' kelimesi insanları heyecanlandırmaktadır. Ancak yasa incelendiğinde uygulama aşamasında bunun olamayacağı gerçeği ortaya çıkmaktadır. İçişleri Bakanlığı'nca illerin coğrafi, fiziki şartları dikkate alınmadan masa başında sınırları belirleyen, ulaşım, alt-yapı, üst-yapı, gelenek ve görenekler dikkate alınmadan belde ile köylerin mahalleye dönüştürülmesi, bu belde ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın görüşlerinin alınmaması tamamen hukuksuzluk ve dahası saygısızlıktır. Her fırsatta milli iradeyi dilinden düşürmeyen sayın Başbakan, tüzel kişilik ünvanlarını halk oyu ile alan belde ve köylerimizin tüzel kişiliklerini ellerinden masa başında alırken, bu kez niçin referanduma, yani milli iradeye başvurmamıştır” dedi.

Reklam
Reklam

”BU YASA TASARISI ETKİN HİZMET GETİRMEYECEKTİR”

Büyükşehir yasası ile köylerde yaşayan vatandaşlarımız bilmedikleri vergilerle karşılaşacaklarını kaydeden Canalmioğlu “Köylerimizdeki vatandaşlarımız vergi olarak köye katkı anlamında muhtarlar tarafından istenen 'salma' adı ile toplanan gelirler ile 'imece' adı altında insan gücü ile yapılan katkı dışında şimdi yani Büyükşehir sınırları içinde mahalle olacaklarından dolayı Belediye gelirleri, çeşitli vergiler, Belediye harçları, çeşitli harçlar, yol, kanalizasyon, su tesisatı harcamalarına katılım payları adı altında 34 kalem vergi ödemek zorunda kalacak. Bu yasa tasarısına diğer çekincemiz de İl Özel İdaresi'ne ilişkin ortadan kaldırma hükmü Anayasa'ya aykırıdır. Bu düzenleme ile 29 ilde Özel İdareler ve onların seçilmiş İl Genel Meclisleri kaldırılıyor, 52 ilimizde de İl Özel İdareleri devam ediyor. Sonuç olarak her bakımdan alelacele hazırlanıp TBMM’ye sunulan bu yasa tasarısı bu hali ile etkin hizmet getiremeyecektir. Vatandaşın beklediği değil, zorluklarla, sorunlarla karşılaşacağı yasadır. Oysa yasalar vatandaşın huzuru, kalkınması, ekonomik olarak güçlendirmesini sağlayacak şekilde çıkarılmalıdır. Büyükşehire evet ancak belde ve köylerimizin kapatılmasına hayır diyoruz” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

CHP TRABZON'DA REFERANDUM YAPTI

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütleri olarak sandıklar kurarak referandum yaptıklarını belirterek, “Bu anlamda yaklaşık 32 Bin 50 kişi kendi belediyesiyle ilgili düşüncelerini ifade etti. Kullanılan 32 Bin oyun, 30 Bin 767’si kendi belediyelerinin kapatılmasına karşı oldukları söylediler. Belde halkımız biz ilçe olmayı beklerken, köy ya da mahalle olmayacağız dediler” ifadesini kullandı.

Karan, Trabzon merkezde büyükşehir olunması halinde iki belediyenin olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Trabzon AK Parti’ye bir öneri getiriyorum. Söğütlü ve Yıldızlı’yı da bu işe katın. İki tane belediye yapalım. Trabzon halkını cezalandırmayalım. Bu işin olması demek Trabzon’da bin tane arkadaşımızın iş sahibi olması demek. Biz demokrasiye inanıyoruz. Memleketimizin meselesi 18 yaşındaki gençlerimizin milletvekili, belediye başkanı olması değildir. 18 yaşındaki gençlerimizin meselesi okuyabilecek okullar olmasıdır. Siz onları milletvekili yapmak istiyorsanız ilk önce onlara iş verin.”

Reklam
Reklam

"BURASI BİR PARTİ'DİR KASAP DÜKKANI DEĞİL"

Çaykara ve Arsin ilçe yönetimlerinin düşürülmesiyle ilgili olarak ise Karan “Parti tüzüğümüzün gereğini yaptık. 3. kez toplantı yapılmadığı zaman tüzük gereği o yönetimler düşer. Bizde yetkilerimizi kullanarak bunu uyguladık. Burası bir partidir, kasap dükkanı değil. Bunun dışında ilçe ve il yönetimlerimizin görevden alınması gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz