Chp Örgütlerinde Yerel Seçim Startı

CHP Ankara İl Örgütü’nün ilçe örgütlerinde gerçekleştirdiği Danışma Toplantılarının üçüncüsü Çankaya’da gerçekleştirildi.Daha önce Mamak ve...

CHP Ankara İl Örgütü’nün ilçe örgütlerinde gerçekleştirdiği Danışma Toplantılarının üçüncüsü Çankaya’da gerçekleştirildi.

Daha önce Mamak ve Keçiören’de gerçekleştirilen Danışma toplantılarının Çankaya’daki ayağı tüm delegelerin ve ilçe yöneticilerin en geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve CHP Ankara milletvekilleri Sencer Ayata, Seyhan Erdoğdu, Levent Gök, Bülent Kuşçuoğlu, Gülsüm Bilgehan’ın yanı sıra Ankara İl Örgütü Başkanı Zeki Alçın ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık katıldı. Toplantının moderatörlüğü ise CHP Çankaya ilçe Başkanı Mehmet Perçin tarafından gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

CHP Çankaya ilçe örgütünün gerçekleştirdiği etkinlik ve faaliyetlerin aktarıldığı bir sunumdan sonra söz alan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, geçtiğimiz günlerde meclisten geçen Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik hakkında bilgiler aktardığı konuşmasında, Türkiye’nin her geçen gün daha otoriter ve karanlık bir döneme savrulduğunu savundu. Günaydın, “Bunu engelleyecek güç CHP’de vardır. Bu açıdan ilk adım önümüzdeki yerel seçimlerdir. Yerel seçimlerde ortaya çıkacak sonuç AKP iktidarının akıbetini belirleyebilecek bir öneme sahiptir” dedi.

Önümüzdeki yerel seçim sürecinde parti örgütleri ile belediyelerin ilişkilerini koordine içinde ve birbirini destekleyici bir içerikle yürütmesinin taşıdığı öneme dikkat çeken delege konuşmalarının ardından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP’li belediyelerin bugün hakim olan neo-liberal anlayışa karşı farklı bir dilin ve seçeneğin temsilcileri olmasının önemine dikkat çekerek, “Çankaya Belediyesi olarak 1970’li yılların toplumcu belediyecilik anlayışının bugünün küresel kriz koşullarına uyarlanması anlamına gelen yeni toplumcu belediyecilik programını oluşturduklarını” söyledi. Tanık, neo-liberalizmin özel hizmet şirketi mantığıyla yaklaştığı belediyecilik kavramına sosyal demokratların belediyeleri halkın yerel örgütü olarak ele alan toplumcu bir içerikle karşılık vermesinin son derece önemli olduğuna değinerek, parti örgütleri ve belediyeler arasında bu zemin üzerinde birbirini besleyen ilişkiler geliştirmenin CHP’li belediyelerin AKP’li belediyelerden farkının halk tarafından anlaşılmasını kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

“CHP’lilerin bu tür platformlarda kendi iç tartışmalarını en özgür biçimde yapmalarını vazgeçilmez bir hak, dışarıya karşı da AKP iktidarını düşürmek için tek bir yumruk halinde çalışmalarını savsaklanamaz bir görev” olarak tanımlayan CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, “CHP ‘liler artık bütün dikkatini dışarıya, halkla bütünleşmeye ve önce Ankara, ardından da Türkiye’de iktidarı almaya vermelilerdir. Bu konuda inançsızlık kabul edilebilir bir durum değildir. AKP, iktidar şansımızı bizim bazı arkadaşlarımızdan daha iyi görüyor. Belediyeler Kanunu’nda yapılan değişikliklerle seçim şansını artırma telaşına girmesi açık biçimde gösteriyor ki, AKP geçen seçimde bizimle başa baş oy aldığı hiçbir yerde seçimi kazanacağına inanmıyor ve kaybetmemek için oyunun kurallarını değiştirme ilkesizliğine başvurmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz