CHP Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu Başkanlığında Olağanüstü Toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Basına kapalı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki konularla birlikte Türkiye’nin temel sorunlarının görüşüleceği öğrenildi.

Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ''Arkadaşlarımız bir talepte bulundu, bizlerde dinleyeceğiz.'' dedi. Bir basın mensubunun ''Ekranlara çıkmayın diye bir yasak olduğu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?'' sorusuna Özcan, ''Zaman zaman belli konularda 'açıklama yapmayın yetkili organların açıklamalarını bekleyin' şeklinde talimatlar geliyor o kapsamda birşey. Daha öncede olmuştu.'' diye cevapladı. ''Yeni anayasa konusunda parti içinde bir görüş ayrılığı olduğu şeklindeki görüşlerin sorulması üzerine Özcan, ''Hayır öyle bir şey yok genel başkanımız grup toplantılarında çok net olarak söylüyor.'' dedi.

Reklam
Reklam

CHP Kocaeli Milletvekili Parti Meclisi üyesi Hurşit Güneş ise ''Toplantı iyi bir toplantı olacak. Partinin gündemindeki konuları özgürce demokratik bir ortamda tartışacağız. Daha sonra parti meclisi bir karara ulaşınca onu yetkili bir ağız genel başkanımız veya görevlendireceği kişi açıklayacak. Önemli bir süreç hem anayasa süreci hem de İmralı süreci bakımından aramızda tartışacağız.'' diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Milletvekili İlhan Cihaner de, ''Standart anlamda olağanüstü bir toplantı sayılmaz. Konuşulması gereken uzun zaman ayrılması gereken konu başlıkları vardı. Geçen toplantı da genel başkan bir engel nedeniyle katılamadığı için talep edilen bir toplantı. Ağırlık anayasa olacak.'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Levent Gök de, ''Parti meclisi çok değişik konuları görüşecek bugün. Türkiye'nin gündemine ilişkin konuları değerlendirmek için bugün bir araya geliyoruz. Normal rutin toplantımızı yapıyoruz. Fazla büyütülecek bir konu değil aslında. Türkiye'nin önemli gündem maddelerini genel başkanımızın huzurunda geçen sefer yoktu bu sefer kendi başkanlığında görüşeceğiz. Türkiye'nin bütün sorunları birbirinden ayrı önemli gündem maddeleri bunları tartışacağız.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz