CHP PM'ye kimler girecek?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesinin ardından CHP'de gözler bugün yapılacak Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimlerine çevrildi.

Delegeler, saat 12.00'den sonra sandık başına giderek oy kullanacak. Dün gece yarısına kadar liste konusunda pazarlıklar ve tartışmalar sürerken kulislere Önder Sav ve Gürsel Tekin arasında iki blok liste gerginliği yaşandığı yansıdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in, Önder Sav'ın listesinden ayrı bir Parti Meclisi listesi hazırladığı iddia edildi. Ancak Tekin, bu konuda gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada "Bizim maksadımız Sayın Genel Başkan'ın rahat çalışabileceği bir listedir. Ona bıraktık. İkinci bir liste söz konusu değil. Revize edilip edilmeyeceğini Sayın Genel Başkan belirleyecek. Onun listesi hepimizin kabulüdür" diye konuştu. Amaçlarının, Kılıçdaroğlu'nun rahat çalışacağı yenilikçi bir kadro oluşturması olduğunu bildiren Tekin, "Sadece taleplerimiz var, değişim ve yeni bir liste diye. Daha bir yıl önce bunu dillendirdik" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

-PM'DE BÜYÜK DEĞİŞİM-

Edinilen bilgiye göre, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dönemindeki Parti Meclisi listesinin büyük bir bölümü yenilenecek. Kulislerde listeyi Genel Sekreter Önder Sav'ın hazırladığı konuşulurken Baykal'a yakın isimlerin listede yer almayacağı belirtildi.

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre, Prof. Dr. Süheyl Batum, Sencer Ayata, gazeteci Enver Aysever, Nuran Yıldız gibi isimlerin Parti Meclisi listesine girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kılıçdaroğlu'nun, CHP’nin yönetiminde daha genç, aktif isimlere yer vermesi bekleniyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu’na bir profesör kadrosunun da destek olacağı öğrenildi. Gandi Kemal’in A Takımı’nda; Önder Sav, Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol, Haluk Koç, Gürsel Tekin, Tekin Bingöl’ün de yer alacağı tahmin ediliyor.

-VİTRİNDE KADINLAR-

CHP PM'ye girmesi beklenen muhtemel isimler ise şöyle:

Önder Sav, Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol, Haluk Koç, Tekin Bingöl, Gürsel Tekin, Çetin Soysal, Yaşar Ağyüz, İsa Gök, Atilla Kart, Gaye Erbatur, Ensar Ögüt, Necla Arat, Ali Topuz, Durdu Özbolat, Ali Arslan, Engin Altay, Malik Ecder Özdemir, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Ali Koçal, Murat Karayalçın, Ercan Karakaş.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgiye göre, Akif Hamzaçebi’nin ismi genel saymanlık için geçiyor. Genel Sekreter Önder Sav’ın ise yetkilerinin artırılacağı ifade ediliyor.

Kemal Anadol, Haluk Koç, Turgut Dibek’in adları ise, grup başkanvekillikleri için geçiyor.

ANKA