CHP, 'politika notları' ile siyaseti farklı biçimde ele alacak

CHP, hazırlayacağı 'politika notları' ile siyaseti farklı biçimde ele alan metinler hazırlayacak. CHP, ilk politika...

CHP, hazırlayacağı 'politika notları' ile siyaseti farklı biçimde ele alan metinler hazırlayacak. CHP, ilk politika notlarında TÜBA'yı ele alacak.

CHP Milletvekilleri Sencer Ayata, Aykan Erdemir ve Rıza Türmen, parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, CHP'nin 'politika notları' adı altında siyaseti farklı biçimde ele alan metinler hazırlayacağını, bunların ilkinin de TÜBA ile ilgili olduğunu söylediler. CHP Ankara Milletvekili Sencer Ayata, 'politika notları' adı altında siyaseti farklı biçimde ele alan metinler hazırlayacaklarını belirtti. Politika notlarının ilk konusun TÜBA olduğunu söyleyen Sencer Ayata, politika notlarının, günlük demeçlerin üzerine çıkan, farklı görüşler sunan metinler olduğunu ifade etti. Ayata, "TÜBA'nın ilk olarak ele alınmasının nedeni ülkenin en önemli sorunlarının özgürlük ve demokrasi olmasıdır. TÜBA konusunda her iki meseleyi de bulmanız mümkün. Bu doğrudan doğruya bilimin gelişmesiyle ilgili…" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen de "TÜBA bir sembol. TÜBA'nın özgürlüğüne son verilmesi anti-demokratik dönüşümün simgesidir. Demokrasi, kurumsal çoğunluğa dayanır. İktidar tek bir elde toplanıyor, bu demokrasiden uzaklaşmaktır. Türkiye'de bütün kurumlar tek tek iktidara bağlanmaktadır. Bu adım adım olmaktadır. TÜBA, bilimsel araştırma yapan bir kurumdur. TÜBA'nın üye sayısı 150'den 300'e çıkarılmaktadır. Üyelerin üçte biri TÜBİTAK, üçte biri YÖK, üçte biri de TÜBA tarafından seçilecektir. Kendi üyelerini seçemiyorlarsa, bilimsel araştırma özgürlüğünden bahsedilemez." dedi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise şunları söyledi: "Bilimin olmazsa olması özgürlüklerdir, eleştirelliktir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yol göstericisi bilimdir. Günümüzde iktidar yol göstericisi olarak partizanca hedeflerini ortaya koymaktadır. Eğer hayatta yol göstericiniz bilim olmazsa, Türkiye küresel rekabette geri kalan, dünyadaki gelişmeleri geriden takip eden bir ülke konumuna düşer. Konu ile ilgili 4 çözüm önerimiz var. Yeni üye seçimi bilim insanları tarafından yapılmalı. Kurum, demokratik bir şekilde yönetilmeli. Üye sayısı kurum tarafından belirlenmeli. Siyasi iktidardan ayrı, özgür ve özerk olmalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz