CHP Sakarya İl Başkanı Keleş:

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, şehrin uzun vadede planlanması gerektiğini söyledi.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, şehrin uzun vadede planlanması gerektiğini söyledi.

Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şener Bayraktar ve Söğütlü Ziraat Odası Başkanı Recep Özlü, Keleş'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Keleş, Söğütlü ilçesinde yapılması planlanan Doğalgaz Elektrik Çevrim Santrali'nin büyük bir alanı etkileyeceğini anlattı.

Keleş, bu anlamda şehrin iyi planlanması gerektiğine işaret ederek, "Sakarya'nın planlaması Ankara'daki bir firmaya yaptırılmasın. Türkiye'de büyük üniversiteler, şehir planlamacıları, inşaat mühendisleri, mimarlar var. Bunları belediye bünyesine alın ve şehrin planlamasını yaparken, 50 yıllık 100 yıllık planlamalar yapalım. 50-100 yıl bu işlerle uğraşmayalım" dedi,

Reklam
Reklam

Kişiye özel planlamalar yapıldığını savunan Keleş, şunları söyledi:

"İsteyen istediği yere bir şey kurdurabiliyor. Bu nasıl oluyor da ekonomik güç meselesi haline geliyor. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerek diğer belediyeler ekonomiye yenik düşüyor. Sırma Su fabrikasının bulunduğu yer, Sapanca Mahmudiye Köyü'nün alt mahallesi. Sırma Su fabrikasının olduğu yerlerde 5 binlik planlar yapılırken ticari alan ilan ettiler. Yolu organize ettiler. Önce İçişleri Bakanlığı'na dosya gitti müfettişler geldi. İçişleri Bakanlığı Büyükşehir Belediye Başkanı'nı suçlu buldu fakat dosyayı mahkemeye vermedi."

Muhabir: Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz