Chp Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, “İnsan hayatının vazgeçilmez ihtiyacı olan besin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, “İnsan hayatının vazgeçilmez ihtiyacı olan besin maddelerini üreten tarım sektörü, yaşadığımız yüzyılın en önemli ve en stratejik sektörüdür” dedi.

Nurlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: “Dünya Çiftçiler günü, bir anlamda Türkiye’de 80 bin köy ve köy altı yerleşme ile 2300 beldede yaşayan 30 milyona insanımızın günüdür, bayramıdır. Ancak bu 30 milyon insanımızın neredeyse dörtte biri ‘mutlak yoksulluk’ sınırında hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır. Gerçek durum böyleyken; çiftçinin, üreticinin ve köylünün; bu stratejik sektörde yaşadıkları sorunların büyüklüğü de ortadadır. Türkiye’de bir köy gerçeği vardır, Türkiye’de bir tarım gerçeği vardır, Türkiye’de bir çiftçi gerçeği vardır. Fakat bu gerçeklere gözümüzü kapatarak varabileceğimiz hiçbir yer yoktur. Köylüyü, çiftçiyi bir sorun olarak gören, onları kendi zor yaşam koşullarıyla baş başa bırakan bu zihniyet; kendi akıl dışılığının, kendi verimsizliğinin bedelini Türk köylüsüne, Türk çiftçisine ödetmektedir. Köylüye ‘bu millet sizi mi besleyecek’ mantığıyla bakanlar, onları ‘beslemelik’ seviyesine indirenler şunu akıllarından çıkarmamalıdırlar; Hala bu ülkeyi besleyen Türk çiftçisidir, Türk köylüsüdür. Halen milli gelirin yüzde 10’undan fazlası, ihracatın yüzde 10’a yakını ve istihdamın yüzde 30’u tarım kaynaklıdır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: