Chp Salihli İlçe Başkanı Nurlu’dan 19 Mayıs Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yurdumuzun her köşesinde, her yaştan gençlerle ve büyük bir coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Nurlu, yayınladığı mesajında şunları dile getirdi: “Yüce Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan bu sürecin de başlangıcı olan 19 Mayıs’ı kendisine doğum günü kabul etmiştir. İşgal girişimleri karşısında, tutsaklığı ve ülkemizin içinde bulunduğu ağır koşulları yazgı olarak kabullenemeyen Atatürk, Türk Ulusunun büyüklüğünü, yüksek yeteneklerini, yurt ve bayrak sevgisini çok iyi bildiği için büyük bir güven duygusuyla Anadolu’ya geçmiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi; Atatürk’ün ,“ Ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak, Türk Ulusu’nun onurlu ve şerefli bir Ulus olarak yaşamasını “ sağlamak amacıyla başlattığı Ulusal hareketin ilk adımıdır. Ulusumuz kahraman ordumuzla birlikte Atatürk’ün çevresinde kenetlenerek verdiği onur savaşıyla, tarihin karanlıklarında kalmayı değil, hak ve özgürlüklerini kullanarak onurlu bir yaşam süreceği Cumhuriyet rejimine kavuşmayı ve çağdaş dünyada yer almayı seçmiştir. Gençlik, ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: