Chp Selçuk Teşkilatı Seyahat Engelini Kınadı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir gün önce gerçekleşen çelenk sunma programına katılmayan CHP Selçuk...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir gün önce gerçekleşen çelenk sunma programına katılmayan CHP Selçuk İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi, bugünkü bayram kutlama programının ardından Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi.

Törene toplu halde yürüyerek gelen CHP’li ve ADD’liler, ADD’nin Ankara’da düzenlediği yürüyüşlere katılmak için Selçuk’tan hareket eden otobüsün İzmir’de polis tarafından durdurulması ve otobüse el konulmasını protesto etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hükümet tarafından kutlamaların iptal edilmesini protesto için resmi çelenk sunma törenine katılmayan CHP Selçuk İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi üyeleri, bugünkü kutlama programının ardından Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi. Törene Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, İlçe Sekreteri Mustafa Ürkmez, ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, CHP'li Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Reklam
Reklam

CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel ve ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç’in Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü. Törende konuşan CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, demokratik kitle örgütlerinin bugün Ankara’da Cumhuriyet yürüyüşü yapacağını hatırlatarak, bu yürüyüşe Selçuk’tan da katılım olduğunu ancak yola çıkan arkadaşlarının İzmir otoban çıkışında iktidarın faşizan uygulaması ve baskıcı tutumu karşısında yolda kaldıklarını belirtti. Gecenin geç saatlerinde yolun ortasında otobüslerinin alındığını, Selçuklu hemşehrilerinin yolun ortasında bırakıldığını dile getiren Adıgüzel, bu davranışı şiddetle kınadı. Özgürlüğümüzün, demokrasimizin ve bağımsızlığımızın yegane temeli Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya ve kollamaya yeminli olduklarını anlatan Adıgüzel, şöyle konuştu: "Azim ve kararlılık içerisinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu azim ve kararlılık hepinizin yüzünden okunuyor."

Ankara’ya gidecek olan otobüsün engellenmesini şiddetle kınadığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de, "Bizim bağımsızlığımıza saldırıyorlar. Özgürlüğümüze saldırıyorlar. Yöneticilerimize, ülkemize, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de içinde bulunduğumuz on yılın çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Ülgür, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki on yıl yol yapmak, köprü yapmak, belediye başkanı olmak, milletvekili olmak; çocuğunuzun işinden, aşından bile önemli. Mesele yurdun meselesidir, insanımızın meselesidir. Bu kararlılıkla burada olduğunuz için ve bu kararlılıkla bu ilçenin dörtte birinin Atatürk’e saygı için Anıtkabir’e geliyor olması belediye başkanı olarak beni çok gururlandırdı. Bu ilçede belediye başkanı olmaktan dolayı gurur duyuyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz