CHP, SGK müfettişlerine soruşturmaları sordu

CHP Erzincan Milletvekili Tınastepe, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda görevli müfettişlere açılan soruşturmaları TBMM Gündemine taşıdı.

Tınastepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda görevli müfettişlere yönelik uygulamaların kurum içi huzursuzluklara neden olduğunu ifade eden Tınastepe, Bakan Dinçer’in şu soruları yanıtlamasını istedi:

“-Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda kaç müfettiş ve başmüfettiş görev yapmaktadır?

-Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli birçok müfettiş hakkında soruşturma açıldığı doğru mudur? Kaç müfettiş hakkında soruşturma yürütülmektedir? Bu soruşturmaların gerekçesi nedir? Bu soruşturmalar neticesinde ceza alan müfettiş sayısı kaçtır?

Reklam
Reklam

-Müfettişlerin, kendilerine verilen işleri bitiremedikleri gerekçesiyle soruşturulduğu doğru mudur? Müfettişlere, kendilerine verilen görevleri tamamlamadan başka işler de verilmekte midir? Aynı durumda olmalarına rağmen, birçok müfettiş hakkında soruşturma açılmamasının gerekçesi nedir? Müfettişler arasında ayrım yapılması kabul edilebilir bir durum mudur?

-Müfettişlerin il dışı denetim-inceleme çalışmaları için görevlendirmelerinde belirlenmiş bir ölçüt var mıdır? Son 3 yılda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde görevlendirilen müfettişlerin sayısı kaçtır? Bu müfettişler kaç kez o bölgelerdeki illere gitmiştir? Hiç gitmeyen müfettiş sayısı kaçtır?

-Müfettiş ve başmüfettişlerin il dışında yaptıkları denetimlere ilişkin bir istatistik tutulmakta mıdır? Son 3 yılda, il dışında denetim-inceleme yapan müfettiş sayısı kaçtır? Bu müfettişler kaçar kez il dışına gitmiştir? Hiç gitmeyen müfettiş var mıdır? Bunun gerekçesi nedir? Müfettişlerin görevlendirilmeleri ile ilgili bir inceleme yaptıracak mısınız?

Reklam
Reklam

-Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın görevlendirme ve atama işlemleri aleyhine açılmış dava var mıdır? Kaç dava açılmış ve sonuçları ne olmuştur? Müfettişlerin, davalarında delil olarak sunmak üzere, Bilgi Edinme Yasası kapsamında yaptıkları başvurulara neden yanıt verilememektedir? Bilgi Edinme Yasası hükümlerinin uygulanmasını sağlayacak mısınız?”

ANKA