Chp Soma İlçe Başkanı Bayramoğlu'nun Zam Tepkisi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Teşkilatı Başkanı Murat Bayramoğlu hükümetin son günlerde yaptığı zamlara...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Teşkilatı Başkanı Murat Bayramoğlu hükümetin son günlerde yaptığı zamlara ilişkin sert bir açıklama yaptı. Bayramoğlu, "Ekonomi o kadar iyi de bu zamları neden yapıyorsunuz? Öyle ya IMF’ye borç ya da cep harçlığı verir durumdaysak; bu millete ne gareziniz var da ihtiyacınız olmadığı halde bu zamları yapıyorsunuz” dedi.

Başbakanın 'Türkiye'nin IMF'ye cep harçlığı verir durumda' olduğuna dair açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, borç stokunun 500 milyar doları aştığını savunan Bayramoğlu, tüm dünyada doğalgaz fiyatlarının yüzde 40 azalmasına karşın, Türkiye'de yüzde 40 artmasının nedenini sorguladı.

Reklam
Reklam

Bayramoğlu, şunları söyledi: "Elektrikten otomotive, ekmekten benzine ve yakın zamanda da olacağı başbakanın ağzından müjdelenen (!) doğalgaza kadar pek çok kalemde yüksek oranlı zamlar gerçekleşti. Şu saydığımız ürünler, bizlerin yaşamında en çok yer tutan ve doğrudan en çok harcama yaptığımız ya da dolaylı yoldan diğer ürünlerin fiyatlarını da etkileyen çok önemli harcama kalemleri. Enflasyon oranları hesaplanırken yaklaşık 100 kalem malın artışları dikkate alınır. Oysaki harcama giderlerinde esas yer tutan bu zam yapılan ürünlerdir. Yani gerçek enflasyonun, aslında bu kalemlerdeki artışlar göz önünde tutularak, yapılması gerekmektedir. Sayın Başbakanın ağzından ya da AKP’li vekillerin ağzından sık sık duyuyoruz. “IMF’ye cep harçlığı verir durumdadır ekonomimiz “ söylemlerini.

Oysaki borç stokumuz, 500 milyar doları aşmış durumda. Bu şuna benziyor. Elli esnafa borcu olan birinin, çok konuşan bir esnafa olan borcunu azalttığını ya da bitirdiğini söylemesine. Kalan 49 esnafa olan borçtan hiç söz etmemesine. Her ne kadar kentimizi ilgilendirmese de ülke ekonomisi açısından çok önemli olan Doğalgazla ilgili bir veriyi de sizlerle paylaşmak gerekir diye düşünüyorum. Tüm dünyada doğalgaz fiyatları son dönemde yüzde 40 azalırken; bizde aynı dönemde yüzde 40 zam gördü. Bunun gerekçesi yok. Deli Dumrul vergisi. O zaman soralım biz de. Ekonomi o kadar iyi de bu zamları neden yapıyorsunuz? Öyle ya IMF’ye borç ya da cep harçlığı verir durumdaysak; bu millete ne gareziniz var da ihtiyacınız olmadığı halde bu zamları yapıyorsunuz. Söylediğinizle yaptığınız birbirine uyumlu olsun. Yoksa siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz? Olan biteni algılamayacak kadar saf mı sanıyorsunuz? Hem ekonomimiz iyi diye atıp tutacaksınız. Sonra da zam yağmurunu bu milletin sırtına yükleyeceksiniz. Bu yalanlara artık karnımız tok."

Reklam
Reklam

Bayramoğlu, Türkiye'nin dünyadaki 200 ülke arasında en pahalı benzini kullanmak zorunda olan ülke olduğunu da belirterek, açıklamasını, "Hükümetin bakanlarından biri gaza basalım öbürü frene basalım derken; yok sisli havada virajlı yolda yavaş mı gitmeli hızlı mı gitmeli diye bakanlar ortaoyunu oynarken; nur topu gibi bir dünya birinciliğimiz oldu. Evet, sevgili yurttaş; şu anda dünyadaki 200 civarındaki ülke arasında en pahalı benzini tüketen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak neler hissettiğini merak ediyorum. Ustalık dönemindeki bu iktidarın kendine yakışan bu usta işi dünya birinciliğinin de olabilirse hayırlara vesile olmasını (!) diliyorum" şeklinde noktaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: