CHP Sözcüsü Koç: Başbakan, Türkiye'nin Başına Sardığı Belaya Baksın

CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Başbakan sokakta demokrasi, özgürlük isteyenlerle uğraşacağına, komplolar arayacağına, Türkiye’nin başına ne...

CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Başbakan sokakta demokrasi, özgürlük isteyenlerle uğraşacağına, komplolar arayacağına, Türkiye’nin başına ne gibi belalar sardı, sarıyor onun ayırdında olsa daha faydalı olur.” dedi.

CHP MYK, Meclis’te, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı arasında Parti Sözcüsü Haluk Koç, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hükümeti eleştiren Koç, “Bir tarafta duran adam diğer tarafta demokrasi özürlüsü bir başbakan. Fotoğrafın büyük karesinde bu var.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Koç, “Hangi dış mihraklar? Sen İslam dünyasına arkadan hançer saplayan adam görevi aldın ve yerine getirdin. İsrail ile tiyatro oynadın ama siyonizmin en sadık askeri olarak görev yaptırılıyor sana. Hangi dış mihraklardan bahsediyorsun? Dön fotoğrafına bak, kendini kandırma.” ifadesini kullandı.

Koç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Şırnak Cizre’de PKK’nın asayiş timi kurduğu yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Koç, “Bu süreç ile ilgili bilgiler aktarıldığında, kamuoyuna sızdırıldığında değişik yorumlar yapılmıştı. Geri çekildiği ifade edilen PKK’lı unsurların bazlarının tekrar Türkiye’ye geri dönerek belirli bir bölgede öz güvenlik gücü olarak oluşturulacaklarına dair haberler çıkmıştı. Bunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Başbakan, sokakta demokrasi, özgürlük isteyenlerle uğraşacağına, komplolar arayacağına, Türkiye’nin başına ne gibi belalar sardı sarıyor, onun ayırdında olsa daha faydalı olur.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin iyi yönetilemediğini savunan Koç, “Acı sahneler, Başbakan’ın o süreçte de huninin dar deliğine geldiğini daha önce söylemiştik. Geniş kısmında at oynatma bitti. Karşılıklı verilen sözler, demeçler bitti. Şimdi verdiği sözleri yerine getir, diyorlar.” dedi.

Bir gazetecinin, “Türkiye’de görev yapan AB büyükelçilerine Gezi Parkı olayları ile ilgili görüntü izletildiği ancak çok da ikna olmadıkları belirtiliyor. Değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Koç, “Egemen Bağış’ın bugüne kadar çizdiği çizgiyi izleyecek olursak söylediği hiçbir şey konusunda hiç kimseyi ikna edemeyeceği ortada. Kendi görev alanını boşaltmış, twitter kahramanlığı ile uğraşan bir bakan. Söyledikleri konusunda karşısında alıcı bulamaması da gayet doğal.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz