CHP Sözcüsü Koç: NATO Eliyle İsrail’i Koruyan Bir Türkiye Var

CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP merkez binasında düzenlediği basın toplantısında hükümetin İsrail ve Filistin politikasını...

CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP merkez binasında düzenlediği basın toplantısında hükümetin İsrail ve Filistin politikasını eleştirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun gözyaşlarını içten bulmayan Haluk Koç, “Filistin’e gerçekten yardım etmek istiyorsanız, Kürecik’teki radar sistemini durdurun da görelim. Perdenin önünde Filistin’e ağlayan, perdenin arkasında Filistin’e saldıran İsrail’e yardım eden bir Türkiye var.” dedi.

Kürecik'teki radar sistemiyle İsrail’e yardım edildiğini öne süren Haluk Koç, "Kürecik’teki erken uyarı radar sisteminin Türkiye’yi hedef haline getireceğini bildiğiniz halde neden Kürecik’te bu sistemi kurdunuz? Bir de radar sisteminin neden Kürecik’te kurulmamasını NATO’dan talep edemediniz?” diyerek hükümete iki soru yöneltti. CHP Sözcüsü Koç’un gündeminde CHP milletvekillerinin Beşar Esed’le çekilmiş fotoğraf polemiği de vardı.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın CHP milletvekillerinin Beşar Esed’le çektirdiği fotoğrafa atıf yaparak ‘CHP’nin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir’ sözünü eleştiren Haluk Koç, “CHP’nin tarihinde Mustafa Kemal’in fotoğrafı var. Madem diktatörle fotoğraf çekmek bu kadar kötü, bu fotoğraflara ne diyecek?” diyerek Başbakan Erdoğan’ın bugüne kadar Sudan, Suriye gibi ülkelerin diktatör yöneticileriyle çektirdiği fotoğrafları gösterdi.

Suriye lideri Esed’le Başbakan Erdoğan’ın bir zamanlar çok samimi olduğunu savunan CHP Sözcüsü Koç, “Bir zamanlar Esed’le kankaydı, sonra Suriye ile ilişkileri bozdu.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında AK Parti milletvekillerinden Şamil Tayyar’ın Ergenekon davalarına tanık olduğunu vurgulayan Koç, sahte belgelerle davayı yönlendirdiğini öne sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: