CHP Tabanı güçlendi

Rıza Turan: “Taban hareketi birliği bütünlüğü temsil ediyor.”...

Taban hareketinin CHP Yenişehir İlçe delege seçimlerinde başarılı olması üzerine çıkan söylentiler üzerine bir açıklama yapan taban hareketinin önde gelen isimlerinden Rıza Turan, “Taban hareketi partimizi bugüne dek hiç olmadığı kadar birleştirdi, bütünleştirdi.” dedi

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’a bir isim listesi vermesine tepki olarak CHP içindeki çeşitli siyasi çevrelerce oluşturulan taban hareketinin Yenişehir’de çeşitli mahallelerde yapılan delege seçimlerinden başarılı çıkması İlçe Başkanı Yunus Özdemir’in istifasını getirdi. Özdemir istifasını açıklarken taban hareketinin arkasındaki güçlerin Büyükşehir’in olanaklarını kullanarak oy kullanacak üyeler üzerinde baskı kurduğunu iddia etti.

Reklam
Reklam

İddialar bununla sınırlı kalmadı. Bazı çevreler, taban hareketinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na karşı olduğunu, yapılacak kurultayda onu genel başkanlıktan düşürmek için çalışacakları iddiasını dile getirdiler.

Taban hareketi ile ilgili iddialara yanıt niteliğinde bir açıklama da bugün (8 Şubat Çarşamba) geldi. Taban hareketinin önemli isimlerinden ve kongre sürecinde Yenişehir İlçe Başkanlığına aday olacağını açıklaması beklenen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Rıza Turan, taban hareketi ile ilgili iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı.Rıza Turan, taban hareketinde yar alan siyasilerin “Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın adamları” olarak nitelendirildiği iddialarını hatırlatarak, “Bunlar çirkin şeyler. CHP’de kimse kimsenin adamı olmaz. Başkan Özcan taban hareketine destek veriyorsa onun siyasi tercihidir. Biz partimizi birleştirmek üzere yola çıktık. Taban hareketi de bu birlikteliğin bir sonucudur. Partimizde bu kadar değişik çevreden bu kadar değişik yaklaşım sahibi insan ilk defa bir araya geliyor. Herkes siyasi çıkarları bir yana bırakarak partimizi deha güçlü kılmak için birleşti. Sıkılı bir yumruk olduk. Hedefimizi partimizin içinde aramıyoruz. Hedefimiz halkımıza kök söktüren AKP iktidarıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu’na karşı oldukları söylentisinin de taban hareketini yıpratmak için çıkarıldığını iddia eden Rıza Turan, CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu ile büyük bir ivme yakaladığının altını çizdi. Kılıçdaroğlunun yanında CHP’yi iktidara taşıyacaklarını bildiren Rıza Turan şunları söyledi: “Kemal Kılıçdaroğlu partimize büyük bir ivme kazandırdı. Onunla iktidara yürüyeceğimize inanıyoruz. Ona karşı olduğumuz söylentileri tamamen delege seçimlerinin sonuçlarını etkilemeye yöneliktir. Bunlar çirkin siyasi manevralardır. Biz Genel başkanımıza, bizim listelerimize oy veren partililerimiz de bize güveniyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarattığı ivmeyle hep birlikte CHP’yi iktidar yapacak, halkımızın işsizlik, yokluk ve yoksulluk sorununu çözeceğiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz