CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü:

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Tekirdağ sınırları içinde yaşayan herkes, hemşehridir" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Tekirdağ sınırları içinde yaşayan herkes, hemşehridir" dedi.

Köprülü, Çorlu'da Kars, Ardahan, Iğdır Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışında yaptığı konuşmada, hemşehri kavramının sadece aynı memlekette doğanları kapsamadığını söyledi.

Bir arada yaşayan herkesin hemşehri olduğunu ifade eden Köprülü, "Sadece aynı yerde doğmakla hemşehri olunmuyor. Aksine, aynı kahvede beraber sohbet etmek, aynı sokakta dolaşmak, aynı bakkaldan alışveriş yapmak, aynı düğünde bulunmak ve aynı cenazede saf tutmak gerçek hemşehrilik anlamına geliyor. Tekirdağ sınırları içinde yaşayan herkes, hemşehridir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Köprülü, iklimi soğuk olmasına rağmen insanları sıcak olan Kars, Ardahan, Iğdır illerinin hemşehri derneğinin Çorlu'da açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Açılışa, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve davetliler katıldı.

Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul/Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz