CHP, Tekirdağ’da 3 Belde Belediyesinin Kapatılma Kararını Halka Soracak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanlığı, Tekirdağ'da büyükşehir sınırları içerisinde olan ve kapatılacak belde...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanlığı, Tekirdağ'da büyükşehir sınırları içerisinde olan ve kapatılacak belde belediyeleri konunu halka soracak. CHP, belediyesi kapatılması planlanan Velimeşe, Misinli ve Yenice beldelerinde, 2011 yılında kullanılan seçmen kütüklerine göre referandum yapacak. Referandum, 21 Ekim 2012 Pazar günü, saat 10.00– 17.00 saatleri arasında, CHP belde teşkilatların belirlediği yerlerde gerçekleştirilecek.

CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, referandumu kendi imkânları ile gerçekleştireceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

2011 yılında kullanılan seçmen kütüklerine göre, Velimeşe, Misinli ve Yenice beldelerinde referandum çalışması yürütüleceğini kaydeden Kum, şöyle devam etti: "Marmaracık ilçe merkezi olması hasebiyle, Ulaş beldesi de kendilerini ilçe merkezi olarak addettikleri için buralarda referandum çalışması yürütmeyeceğiz. Biz bu üç beldedeki vatandaşlarımıza, 'evet belediyem kapatılsın', 'hayır belediyem kapatılmasın' şeklinde bir oy pusuları ile gideceğiz. Devlet desteği olmadan bir referandum gerçekleştireceğiz. Bizim için önemli olan katılım sayısı. Bu referandumda eğer vatandaşın katılım oranı yüksek çıkarsa, çıkan sonucun hiçbir önemi yok. Önemli olan katılımdır, insanların duyarlılığıdır, temsil kabiliyetidir." dedi.

Referandum çalışması sırasında MHP ve AK Parti ilçe teşkilatlarından bazı talepleri olduğunu kaydeden Kum, "Referandum çalışmasını yürütürken, MHP ve AK Partiden de sandık görevlisi ya da gözlemci adı altında taleplerimiz oldu. Kendilerine bu konuda yazılar yazdık. Sanırım belde teşkilatlarındaki örgütlerinden de kuracak olduğumuz sandıklara birer gözlemci, sandık görevlisi ataması gerçekleşecek. Bölgede yapılanması, belde teşkilatı bulunan her üç partinin de sandık başlarında görevlendirdiği kişiler olacak." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: