CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün Kaçırılması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin, "Bu tür eylemler, bazı noktalarda beklenebilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin, "Bu tür eylemler, bazı noktalarda beklenebilir ama bunun temel nedeni örgütün son zamanlarda ağır bir darbe almış olmasıdır diye düşünüyorum" dedi.

Ergün, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, terör örgütünün son zamanlarda silahlı eylemleriyle ilgili önemli darbeler aldığını ifade ederek, yapılan operasyonlarda, terör örgütünün iç uzantılarını başka türlü eylemler yapmaya yöneltmiş olabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayının bu konuya benzer nitelik taşıdığını belirten Ergün, şöyle konuştu:

"Bunlar, bir takım örgütlenmeler açısından kolay yapılabilecek eylem türleri. Bunlardan da netice alınamayacaktır. Milletvekili arkadaşımızın mutlaka bir şekilde serbest kalacağını zaten bekliyorduk. Çünkü diğer terör eylemleri gibi kaçırma olayları da kimseye bir netice vermeyecek eylemlerdir. Bunu terör örgütünün de kısa zamanda görmüş olması gerekir. O nedenle bu tür eylemler bazı noktalarda beklenebilir ama bunun temel nedeni, örgütün son zamanlarda ağır bir darbe almış olmasıdır diye düşünüyorum."

Bakan Ergün, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantı çağrısının milletvekilinin kaçırılması olayıyla ilişkili olmadığını vurgulayarak, çağrının çok daha önceden yapıldığını dile getirdi.

Partilerinin konuya ilişkin pozisyonlarını net olarak ortaya koyduğunu kaydeden Ergün, AK Parti olarak bugün itibariyle parlamentoyu olağanüstü toplamayı gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Ergün, CHP'nin kongreden yeni çıktığını ifade ederek, "Propagandasını belki daha güçlü bir şekilde yapmak istemiş olabilir ama biz AK Parti olarak CHP'nin bir takım politikalarına herhalde destek vermek mecburiyetimiz yok. Biz iş yapıyoruz, Türkiye'de yapılacak daha çok iş var" dedi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: