Chp Tunceli Milletvekili Genç'in Basın Toplantısı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, dün açıklanan yeni teşvik paketinde Tunceli'nin, en geri kalan illerin...

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, dün açıklanan yeni teşvik paketinde Tunceli'nin, en geri kalan illerin yer aldığı 6. bölge yerine 5. bölgede yer almasını eleştirerek, "Tunceli'de tek seçim kazanamayan Tayyip Erdoğan'ın Tuncelilere karşı duyduğu kin ve nefretin tezahürüdür" dedi.

Meclis'te, elinde fenerle basın toplantısı düzenleyen Genç'in kırmızı renkteki ve üzerinde deniz feneri resmi olan kravatı dikkat çekti. Genç, yakında üzerinde tutuklu milletvekillerinin resimleri ve gemicik resimleri bulunan kravatlar takacağını da söyledi.

Reklam
Reklam

Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni teşvik paketini eleştirdi. Pakette Tunceli'nin, en geri kalan illerin yer aldığı 6. bölge yerine 5. bölgede yer almasını eleştiren Genç, "Tunceli'de bir tek fabrika, bir tek devlet yatırımı yok. Karayolları, içme suyu şebekeleri en ilkel durumda. Buna rağmen 5. bölgede yer alması kentte seçim kazanamayan Tayyip Erdoğan'ın Tuncelilere karşı duyduğu kin ve nefretin tezahürüdür. Buna karşı dava açma hakkımız olup olmadığına bakacağız, gerekirse dava açacağız" diye konuştu.

Genç, dün denetimli serbestlikle ilgili düzenlemenin görüşmelerinde 'milletvekillerinin tutuksuz yargılanması' amacıyla verdikleri önergenin kabul edilmediğini belirterek, bunun yargıya müdahale olacağı yönündeki görüşlere tepki gösterdi. Genç, uzun yıllardan beri siyasetin içinde olduğunu ancak AK Parti iktidarındaki kadar zulüm görmediğini belirterek, "Tutuklu milletvekilleri, Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla içeride tutuluyor. İstedikleri için bir gecede yasa çıkardılar" dedi.

Reklam
Reklam

Genelkurmay'ın Meclis'e gönderdiği Uludere Raporu ile ilgili olarak da, "34 insanın katlinden hükümet ve Tayyip Erdoğan sorumludur, bu nedenle hesap vermelidirler ama sağa, sola kıvırtıyorlar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz