CHP, üniversite öğrencileri arasında 1. parti

İstanbul’daki 33 devlet ve vakıf üniversitesinde yapılan araştırmada CHP, üniversite öğrencileri arasında birinci parti çıktı.

İnternet üzerinden yapılan araştırmada üniversite öğrencilerinin yüzde 39’u CHP’ye, yüzde 28.3’ü AKP’ye, yüzde 9.1’i de MHP’ye oy vereceğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gürsul’un koordinatörlüğünde İstanbul sınırları içerisinde bulunan 33 farklı üniversiteden öğrencilerin katıldığı “Üniversite Öğrencilerinin 2011 Seçimlerine Yönelik Siyasi Eğilimlerini Belirme Araştırması”, www.universitelioyveriyor.com internet sitesi üzerinden yapıldı. Araştırmaya İstanbul’daki 33 devlet ve vakıf üniversitesinden 538 öğrenci katıldı. Yüzde 34.2’si kadın, yüzde 65.8’i erkek olan öğrencilerin yüzde 73.6’sı devlet üniversitesinden, yüzde 26.4’ü de vakıf üniversitesinden, yüzde 11.7’si 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu, yüzde 74.9’u Lisans, yüzde 10.4’ü Yüksek Lisans ve yüzde 3’ü doktora öğrencilerinden oluştu. Veriler www.universitelioyveriyor.com adresinden öğrencilere dağıtılan şifreler yardımı ile toplandı. Araştırma üniversite öğrencilerine öğretim üyeleri, arkadaşları üzerinden ya da telefon edilerek haber verildi. Araştırmaya göre İstanbul’daki üniversite öğrencilerinin yüzde 39’u CHP’ye yüzde 28.3’ü AKP’ye, yüzde 91.’i MHP’ye, yüzde 6.7’si BDP destekli bağımsız adaylara, yüzde 3.2’si HEPAR’a, yüzde 1.7’si HAS Parti’ye, yüzde 1.5’i de TKP’ye oy vereceğini açıkladı. Araştırmaya katılanların yüzde 4.5’i “Henüz karar vermedim”, yüzde 3’ü de “oy kullanmayacağım” yanıtını verdi.

Reklam
Reklam