Chp Uşak Kadın Kolları Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Etkinlik Yaptı

CHP Uşak Kadın Kolları, ‘25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü...

CHP Uşak Kadın Kolları, ‘25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında’ günü kapsamında “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” etkinliği düzenledi.

Tiritoğlu parkında öğle saatlerinde "Kelebekler Özgürdür" adı altında gerçekleştirilen etkinlik basın açıklamasıyla sona erdi. Etkinliğe CHP İl Başkanı ile partili kadınlar katıldı. Etkinlik sırasında kadınlara hazırlattıkları kelebek rozetleri de takan CHP’li kadınlar, şiddetin önlenmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söylediler. Kadın Kolları Başkanı Aynur Yurtsever, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin son yıllarda arttığı belirtilerek, kadın cinayetlerinde de yüzde bin 400 oranında artış yaşandığı kaydedildi. 2011 yılında 257 kadının şiddet sonucu öldürüldüğünü, 2012 yılının ilk 6 ayında ise 100'e yakın kadının hayatını kaybettiği söyleyen Yurtsever, “CHP'li kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin durdurulması için atılacak adımlara destek olmaya hazırız Biz; eşit temsil eşit katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Devletten koruma talebinde bulunan kadınların yüzde 73'ünün, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'sinin cinayete kurban gittiği de söyleyen Aynur Yurtsever, “Kadınlar; kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor. Organize ve sistematik bir şekilde şiddete maruz kalıyorlar. Biz, toplumsal cinsiyetin; erkeği otorite iktidar sahibi olmaya zorladığı, çocukken oyuncak olarak silah verildiği, "namus' gerekçesiyle yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda, şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olduğuna inanıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: